Αραχωβίτης από Αλμυρό: Καλούμε την Κυβέρνηση να αξιοποιήσει όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά εργαλεία

0
188

Πρώτος σταθμός της περιοδείας στις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές ήταν σήμερα ο Αλμυρός. Στο δημαρχείο οι κ.κ. Στ. Αραχωβίτης, Ολ. Τελιγιορίδου, Φ. Κουρεμπές και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος και Κατ. Παπανάτσιου ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο για τις καταστροφές σε ιδιωτικές και δημόσιες υποδομές. Στη συνάντηση παρευρίσκετο επίσης και ο κ. Γ. Ζιώγας, Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ο Στ. Αραχωβίτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την φιλοξενία και την ενημέρωση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη που χθες έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων από την πλημμύρα.

Στη συνέχεια, ο Τομεάρχης Αγροτ, Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αμφισβήτησε το κατά πόσον η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τους πόρους για την αποζημίωση των αγροτών και την αποκατάσταση των ζημιών και έκανε εκτενή αναφορά σε αυτά. Ζήτησε την άμεση αποζημίωση όλων των παραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν και την επίσπευση και στο 100% χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης. Αναφέρθηκε ακόμη στα εργαλεία για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων και των υποδομών (ιδιωτικών και δημόσιων) και ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ βρίσκεται με όλες του τις δυνάμεις σταθερά στο πλευρό των αγροτών, των πληττόμενων πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης καταθέτοντας την εμπειρία του σε ανάλογες καταστροφές και διεκδικώντας να ενεργοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.