Αποπομπή του Αντιδημάρχου Σπάρτης ζητά η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

0
690

24Απριλίου 2020
ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΧΘΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΟΝ ΥΜΝΗΤΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» τονίζει ότι παρότι έχουν περάσει τρεις μέρες απότην 21 Απριλίου, μαύρη επέτειο για την Δημοκρατία ,ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Δούκας , συνεχίζει να καλύπτει και να επικροτεί (?) τον αντιδήμαρχο του Δ. Καπονικολό υμνητή της χούντας των συνταγματαρχών .
Ο παραπάνω αντιδήμαρχος με προκλητικές αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα «γιορτάζει» με τούρτες την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου που κατέλυσε τη δημοκρατία, εγκαθίδρυσε ένα χουντοφασιστικό καθεστώς και οδήγησε στην Κυπριακή τραγωδία.
Ο δήμαρχος Σπάρτης Π. Δούκας έχει τεράστιες ευθύνες και είναι υπόλογος απέναντι στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
 Γνώριζε τις ακροδεξιές πολιτικές θέσεις του Δ. Καπονικολού όταν τον συμπεριέλαβε στον εκλογικό συνδυασμό του. Ηθελε όμως τους ψήφους της ακροδεξιάς που «έφερνε» μαζί του
 Γνώριζε ότι είναι νοσταλγός της Χούντας όταν τον «αναδείκνυε» και τον όριζε αντιδήμαρχο του
 Ανέχτηκε τις ρατσιστικές του δηλώσεις και ενέργειες, για τους πρόσφυγες που «βρωμίζουν» τον τόπο κατά την άφιξη προσφύγων σε δομή φιλοξενίας στη Σπάρτη .
 Σιωπά τώρα μπροστά στη νέα πρόκληση που δείχνει τη Πόλη ως «μήτρα φασιστικών ιδεοληψιών»

Η περίοδος της Χούντας αποτελεί μια από τις σκοτεινότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας , όπου καταλύθηκε. κάθε έννοια δημοκρατίας, δικαίου, και νομιμότητας
Οι ζηλωτές της «φασιστικής στρατοκρατικής εξουσίας » δεν έχουν θέση και δεν μπορούν να υπηρετήσουν δημοκρατικούς θεσμούς , όπως αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. .
Ο δήμαρχος Σπάρτης δεν αρκεί να υπερασπίζεται με επιστολές και άρθρα στην ιστορία της αρχαίας Σπάρτης από διάφορες ερμηνείες. .
Οφείλει να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία από τους διώκτες της , μέσα στις δομές διοίκησης της σύγχρονης Σπάρτης .
Η αδιαφορία του δημάρχου απέναντι στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και των πολιτών του Δήμου , αποτελεί συνειδητή συγκάλυψη φασιστικών θέσεων και δράσεων από αξιωματούχους της Δημοτικής αρχής .
Οι νεότερες δηλώσεις του Αντιδημάρχου στις οποίες επικαλείται τη Δημοκρατία και το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του , – να υπερασπίζεται δηλαδή τη χούντα και τις πρακτικές της – φανερώνουν μόνο θράσος και έλλειψη κάθε σεβασμού στους Δημοκρατικούς Θεσμούς.
Μέχρι που θα φτάσετε κ. Δήμαρχε για να διασφαλίσετε τις «ισορροπίες και συμφωνίες» μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ;
Καταγγέλλουμε την στάση αυτή του δημάρχου Σπάρτης κ. Π. Δούκα και τον καλούμε έστω και τώρα να αποπέμψει τον Δ. Καπονικολό από Αντιδήμαρχο και να ζητήσει την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού σύμβουλου διαφορετικά θα συνεχίσει να είναι συνένοχος.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ