Αναφορές για μιντιακό σύστημα παραπληροφόρησης και fake news στη Μεσσηνία έκανε ο Τατούλης

0
664

Μέχρι και σε αλλοίωση του περιεχομένου Δικαστικής απόφασης έφθασε το «μιντιακό σύστημα» της παραπληροφόρησης και των fake news στη Μεσσηνία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσπάθησε να παραποιήσει την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης, αποκρύπτοντας το σοβαρό πολιτικό και ηθικό ζήτημα της χθεσινής δίκης που ήταν η μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ.Μαντά εναντίον μου για συκοφαντική δυσφήμηση σε ότι αφορούσε δημόσια δήλωση μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 24.09.2018.
Ο κ.Περικλής Μαντάς ως Αντιπεριφερειάρχης και μέλος της παράταξης μου, προσήλθε στο γραφείο μου ζητώντας «μαύρο πολιτικό χρήμα» για τον τηλεοπτικό σταθμό «BEST TV», προκειμένου να σταματήσει την επιθετική, αιφνίδια συμπεριφορά του απέναντι σε εμένα, στους Αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη της παράταξη μας γενικότερα.
Για το πραγματικό αυτό γεγονός παρόλο που υπήρχαν δύο αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, ο κ.Μαντάς έκρινε πως έπρεπε να μου υποβάλει μήνυση για να αποδειχθεί ότι δήθεν δεν ήταν αληθές. Με δύο δικαστικές αποφάσεις μέχρι σήμερα, δύο διαφορετικά Δικαστήρια αστικό και ποινικό, ομόφωνα αποφάσισαν ότι το γεγονός είναι πραγματικό και για το λόγο αυτό κρίθηκα αθώος.
Δεν απασχόλησε… το συγκεκριμένο «μιντιακό σύστημα» της Μεσσηνίας, το γεγονός ότι ένας Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αντιπεριφερειάρχης, απευθύνθηκε σε εμένα ως Περιφερειάρχη για να ζητήσει «μαύρο πολιτικό χρήμα» για το συγκεκριμένο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.
Αποτέλεσε… είδηση εάν κρίθηκα ένοχος ή όχι για εξύβριση που αφορούσε το περιεχόμενο δελτίου τύπου, κάτι το οποίο ουδεμία σχέση είχε με το συγκεκριμένο περιστατικό, παρότι το Δικαστήριο έπαψε τη συνέχιση της ποινικής μου δίωξης για όλα τα αδικήματα που με κατηγορούσε ο κ.Μαντάς.
Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο «μιντιακό σύστημα» για να αποφύγει τις συνέπειες του Νόμου για ψευδές ρεπορτάζ που αφορά Δικαστικές αποφάσεις, «καλύφθηκε» πίσω από μια «φοβισμένη» και ίσως καθοδηγούμενη δήλωση του βουλευτή λόγω του δικαιώματος της ασυλίας που κατέχει.
Για εμένα και τα μέλη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» η πολιτική συμπεριφορά του κ.Μαντά, εν ενεργεία βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, θα συνεχίσει να αποτελεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα με δεδομένο ότι θα κάνουμε τα πάντα για να καταγγείλουμε την πολιτική νοσηρότητα των πράξεων του.
Τέλος, αξίζει να σημειώσω ότι κατά την ακροαματική διαδικασία της συγκεκριμένης δίκης:
Προτεινόμενοι μάρτυρες εναντίον μου από τον κ.Μαντά, οι οποίοι κατέθεσαν στο Δικαστήριο, ήταν ο κ. Νικόλαος Γόντικας-εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο- καθώς και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Καλαμάτας κ.Αθανάσιος Λαγός.
Όπως ακούστηκε εντός της Δικαστικής αίθουσας, η κόρη του καναλάρχη, για τον οποίο ζήτησε το «μαύρο πολιτικό χρήμα» ο κ.Μαντάς, μετά την εκλογή του παρέχει υπηρεσίες ως εργαζόμενη στο πολιτικό του γραφείο.
Τα συμπεράσματα δικά σας…