Ανάπτυξη και δράσεις για τη Λακωνία στο επίκεντρο της συνάντησης Αραχωβίτη με Βερούτη-Τζινιέρη

0
603

Επίσκεψη στo Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και συνάντηση με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, Θεόδωρο Βερούτη και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Νίκωνα Τζινιέρη πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν μερικά από τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Π.Ε. Λακωνίας, όπως η παράκαμψη Σκάλας – Βλαχιώτη με νέα γέφυρα στον ποταμό Ευρώτα και η συμφωνία συνεργασίας και επικοινωνίας για την προώθηση του έργου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης και αναγνωρίστηκε η συμβολή της πρώην γενικής γραμματέως του ΥΠ.ΠΟ.Α κ. Μαρίας Βλαζάκη για τις βάσεις δημιουργίας του μουσείου.

Επίσης, συζητήθηκε το φράγμα της Κελεφίνας, ένα έργο υποδομής για το νομό, 24 εκατομμυρίων ευρώ, που πολλαπλασιάζει την απόδοση και μειώνει το κόστος, δημιουργώντας νέες καλλιέργειες.

Επιπλέον, αναφορά έγινε στον ΤΟΕΒ Ξηροκαμπίου και Τρινάσου, στην επέκταση της Λυκούργου στην πόλη της Σπάρτης, για το νέο δρόμο Σπάρτης -Γυθείου, για την χρηματοδότηση έργων πολιτισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και άλλων έργων που δρομολογούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λακωνία.

Ο κ. Αραχωβίτης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «η στενή συνεργασία αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματική προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την επίλυση προβλημάτων της Λακωνίας που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων».