2ο Φεστιβάλ, Σπάρτη-Παγκόσμια Πόλη

0
381

Ανακοινώνεται ότι το τριήμερο 14,15 & 16 Σεπτεμβρίου 2018 στο Κτήμα Νερόμυλος θα διεξαχθεί το 2ο Φεστιβάλ, Σπάρτη-Παγκόσμια Πόλη. Ένα σημαντικό Φεστιβάλ που διοργανώνει στη Σπάρτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας», σε συνεργασία με δεκάδες φορείς.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πολλές δράσεις που αφορούν την ιστορία, τη λαογραφία , την παράδοση και την παραγωγή όπως: συναυλίες, παραστάσεις, χορός, τραγούδι, γαστρονομία, βιβλίο, αγιογραφία, ενδυμασία, κ.α.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα υπάρχουν οι εξής θεματικές ενότητες:
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου
Νέοι: Μύθοι, θρύλοι & αλήθειες
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου
Λάκαινα: Παράδοση & Λαογραφία
Αντάμωμα Χορευτών
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου
Συγγραφείς και Μνημεία από το χθες στο σήμερα και το αύριο
Μεγάλοι Λάκωνες
Eπισυνάπτεται αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάζονται εκατοντάδες εθελοντές που συμμετέχουν μέσα από Συλλογικούς Φορείς της Σπάρτης και της Λακωνίας.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Προς Διευκόλυνση των πολιτών θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του ΚΤΕΛ (με αστικό εισητήριο) από το Μουσείο Σπάρτης προς το Κτήμα Νερόμυλος και από το Κτήμα Νερόμυλος προς το Μουσείο Σπάρτης.

Δείτε λεπτομέρειες εδώ (https://www.facebook.com/festival.sparti.pagkosmiapoli/
Με τη συμμετοχή σας είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλετε στην επιτυχία του θεσμού γι’ αυτό με χαρά σας περιμένουμε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:15 στο Κτήμα Νερόμυλος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ