Ομιλία Δαβάκη στο νομοσχέδιο για την Παιδεία

0
66

Τους τρόπους με τους οποίους οι προωθούμενες διατάξεις θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του σχολείου ανέλυσε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης στην ομιλία κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Δαβάκης υπογράμμισε ότι η αποκέντρωση της λήψεως αποφάσεων από το Υπουργείο Παιδείας προς τα σχολεία, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών με νέο προσωπικό και με τη θέσπιση ενός ισχυρού και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης, έτσι όπως αυτά προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα οδηγήσουν σε σημαντική βελτίωση της αποδοτικότητας του εθνικού συστήματος παιδείας και σε αύξηση της ποιότητας της εκπαίδευσης που αυτό παρέχει.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ένα νομοσχέδιο για θέματα που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας, όπως αυτό που συζητείται σήμερα, έπρεπε να είναι ευκαιρία για συγκλίσεις και ώριμο πολιτικό διάλογο, κάτι που δεν συνέβη με ευθύνη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την οποία κατηγόρησε για αριστερό συντηρητισμό και πολιτικό οπορτουνισμό.
Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σπάρτης, ζητώντας από την Υπουργό Παιδείας να συμπεριληφθεί η Νοσηλευτική στις ειδικότητες της Γ΄ τάξης, ειδικά εν όψει και της κατασκευής του νέου Γενικού Νοσοκομείου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Το βίντεο της ομιλίας του κ. Δαβάκη είναι διαθέσιμο παρακάτω.