Έφυγε από τη ζωή ο Ιστορικός και Φιλόλογος Σαράντος Καργάκος

0
260

Έφυγε την Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο μεγάλος ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Ι. Καργάκος. Ο Σαράντος Ι. Καργάκος γεννήθηκε στο Γύθειο το 1937. Το 1951 εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα, όπου σπούδασε Κλασική Φιλολογία. Πρωταγωνίστησε στο φοιτητικό κίνημα των ετών 1961-1963 και υπήρξε εισηγητής του 15% για την παιδεία. Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του φροντιστηριακού οργανισμού «Ηράκλειτος» και δίδαξε σε μεγάλα ιδιωτικά σχολεία. Από το 1999 δίδαξε επί μία 15ετία στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές. Έχοντας ξεκινήσει την εκδοτική του δραστηριότητα το 1969, συνέγραψε συνολικά περισσότερα από 100 βιβλία, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών και εφημερίδων.

Ο Λάκωνας Σαράντος Καργάκος υπήρξε ιστορικός και φιλόλογος άνθρωπος του πνεύματος πραγματικό κεφάλαιο για τον τόπο. Εξαιρετικός, με ήθος, ευπρέπεια και ιδανικά στα οποία παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος. Για εμάς, θα ζει πάντα μέσα από το τεράστιο έργο που αφήνει πίσω του.Είχαμε την χαρά και την τιμή να τον έχουμε καλεσμένο αρκετές φορές στο παρελθόν σε διάφορες εκπομπές στο Ραδιόφωνο του Αντέννα Νότιας Ελλάδας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 14.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, έναντι του Β΄ Νεκροταφείου Αθηνών.