Όχι από την ΕΛΜΕ Λακωνίας στο κλείσιμο των Πανεπιστημιακών σχολών της Σπάρτης

0
278

Σπάρτη, 8-1-2019

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η Λακωνική κοινωνία μετά τη γνωστοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειάς μας  προβληματίζεται, ασκεί κριτική και  δικαιολογημένα εκφράζει σύσσωμη την αγανάκτησή της απέναντι στην προτεινόμενη μείωση των Σχολών που θα έχουν έδρα την πόλη της Σπάρτης, αφού βιώνει για μια ακόμη φορά αισθήματα αδικίας σε σχέση με τη δίκαιη κατανομή τους.

Βεβαίως, τον σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο που διαδραματίζει η παρουσία Ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μια κοινωνία τον γνωρίζετε καλύτερα από όλους εσείς ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και, βεβαίως, τον έχουν διατυπώσει και οι Αρχές και οι φορείς του τόπου μας στην προσπάθεια που καταβάλλουν να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός σας.

Ωστόσο, η  ΕΛΜΕ Λακωνίας δεν θα μπορούσε να παραμείνει απλή θεατής απέναντι στο σημαντικό αυτό ζήτημα της τοπικής κοινωνίας και αισθάνεται την ανάγκη να ενισχύσει την υπάρχουσα επιχειρηματολογία των παραπάνω,αναφερόμενη σε τρεις σημαντικές παραμέτρους που αφορούν, κυρίως, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς:

  1. Στον ρόλο της παρουσίας των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στις προσωπικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί της Λακωνίας για επιμόρφωση
  2. Στα θετικά αποτελέσματα από την παρουσία ενός σημαντικού εκπαιδευτικού δυναμικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που αποτέλεσε δεξαμενή γνώσης και εμπλούτισε κάθε μορφωτική, πνευματική και πολιτιστική προσπάθεια
  3. Στη δυνατότητα των μαθητών μας από οικονομικά αδύναμες οικογένειες να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον τόπο τους, επιλέγοντας μεταξύ τριών τουλάχιστον Σχολών.

Για όλα τα παραπάνω οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λακωνίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις Αρχές, τους φορείς και τους πολίτες της Λακωνίας, απαιτώντας δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση στην προτεινόμενη αναδιάρθρωση των σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειάς μας.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                              O  Γραμματέας

 

Παναγιώτης ΚουμουνδούροςΓιάννης Σταυρόπουλος