Ωράριο λειτουργίας Δημοτικών Μουσείων Σπάρτης

0
81

 ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δωριέων 13-15 – ΣΠΑΡΤΗ 23100  – Τηλ. 27310 21192 –  E mail: npp.sparti@gmail.com

Σπάρτη, 29 Αυγούστου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης υπενθυμίζει τη λειτουργία των δημοτικών μουσείων στην πόλη της Σπάρτης και τον Μυστρά.

 

Το Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών «Τάκη Αϊβαλή» που βρίσκεται στο Μυστρά, λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 9:40 με 14:00.

Οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν στο κόσμο των φωτογραφικών μηχανών και θα θαυμάσουν τη μεγαλύτερη παγκοσμίως ιδιωτική συλλογή  φωτογραφικών μηχανών

 

Το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Σπάρτης (Λυκούργου & Χαμαρέτου, στον 1ο όροφο του κτηρίου της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης) λειτουργεί Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 9:00 με 15:00

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν στοιχεία για την ιστορική εξέλιξη του Δήμου Σπάρτης, σχέδια και πληροφορίες για τα κύρια Δημόσια κτίρια της πόλης, πληροφορίες και εικόνες για τα Σχολεία, τους Ναούς, τον Αθλητισμό, τα κτίρια Πολιτισμού. Επίσης υπάρχουν έπιπλα από οικίες, τοπικά ενδύματα και άλλα εκθέματα.

 

Το Μανουσάκειο Μουσείο (Ανανίου 13, Σπάρτη) λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 με 15:00.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από αναπαραστάσεις εσωτερικών χώρων, εκθέσεις και προβολές πολυμέσων, να επισκεφθούν και να «γευτούν» όψεις της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής μιας άλλης εποχής, των ανθρώπων που δημιούργησαν και κατοίκησαν τη νέα πόλη της Σπάρτης.

 

 

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος

 

Πέτρος Γ. Δούκας