Φωτιές σε Γεράκι και Αμύκλες

0
151

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, στις 18 Μαρτίου 2020 και περί ώρα 16:03, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, στην θέση «Ελιά» της κοινότητας Γερακίου Δ. Ευρώτα, η οποία έκαψε οκτώ περίπου στρέμματα δασικής έκτασης.

Για την κατάσβεσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης κινητοποιήθηκε με τρία οχήματα και έξι άνδρες.

Ως υπαίτια πρόκλησης πυρκαγιάς συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου μία γυναίκα και ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπάρτης.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Π.Υ. Σπάρτης, την ανωτέρω ημερομηνία και περί ώρα 16:38 εκδηλώθηκε επίσης πυρκαγιά στην κοινότητα Αμυκλών Δ. Σπάρτης, η οποία έκαψε ένα περίπου στρέμμα αγροτικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης κινητοποιήθηκε με τρία οχήματα και έξι άνδρες.

«Υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι, ενόψει των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν (μειωμένες βροχοπτώσεις και συχνοί άνεμοι), ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς είναι αυξημένος και θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την εργασία στην ύπαιθρο με την χρήση φωτιάς», καταλήγει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης.