Υπόθεση Fargeco και η ευθύνη της Περιφέριακης Αρχης

0
108

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν θέλει ή δεν μπορεί να ασκήσει επαρκώς το θεσμικό της ρόλο προκειμένου κρίσιμες αποφάσεις για τον τόπο να λαμβάνονται τοιουτοτρόπως ώστε να μην αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παρερμηνειών. Τα περιφερειακά συμβούλια σπανίζουν πλέον και οι Μελετες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έρχονται κατόπιν εορτής. Μας διαβεβαιώνει οτι έχει προβεί σε ενέργειες για να προασπίσει το θεσμικό της ρόλο ως η “Αρχή” της Πελοποννήσου που διαφυλάσσει τα συμφέροντα της περιοχής και των πολιτών αλλά εκ του αποτελέσματος αυτοδιαψεύδεται αφήνοντας κρίσιμο χώρο και χρόνο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις χωρίς γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα δείγματα γραφής δεν είναι θετικά αλλά ανησυχητικά με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο χειρισμού και αντιμετώπισης του ζητήματος της κουνουποκτονίας όπου η τραγική καθυστέρηση έχει δημιουργήσει μείζον θεμα που άπτεται και της Δημόσιας Υγείας.

Η προσπάθεια αποοκρυψης της αλήθειας μεσω επαναλαμβανόμενων ανούσιων και αχρείαστων δελτίων τύπου για τα ίδια και τα ίδια, μόνο ως παλιομοδίτικη μέθοδος προπαγάνδας μπορεί να εκληφθεί. Τα αποτελέσματα του συγκεντρωτικού και άκαμπτου τρόπου με τον οποίο ασκει η Περιφεριακη Αρχη Νικα την διοικηση της Περιφέρειας έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ορατά. Είναι η ώρα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στον Τόπο μας και τους πολίτες πριν είναι αργά.

ΥΓ: Αυτή τη στιγμή στον Καβομαλιά είναι στα σκαριά σειρά Αιολικών Πάρκων και αντίστοιχες ΜΠΕ πρέπει να περάσουν από το Περιφερειακό Συμβούλιο πριν καταλήξουν στην Αποκεντρωμένη προς έγκριση.

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.

 

Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας