ΥΠΕΘΑ σε Δαβάκη: «Στα χέρια» της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αρχοντικό Ματάλα

0
213
Μόνη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2010».

Απάντηση στο βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη σχετικά με τη χρηματοδότηση της αναπαλαίωσης και της αποκατάστασης του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (αρχοντικό Ματάλα) έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολάκης αναφέρει ότι στις 4 Φεβρουαρίου 2019 ολοκληρώθηκε η υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης της πράξης στο πλαίσιο πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» και έκτοτε αναμένεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η σχετική απόφαση ένταξης.

«Το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς είναι ένα κόσμημα για την πόλη της Σπάρτης», δήλωσε σε συνέχεια των ανωτέρω ο κ. Δαβάκης. «Το κόστος των έργων αναπαλαίωσης και αποκατάστασής του είναι σχετικά μικρό για τα δεδομένα του Επιχειρησιακού Προγράμματος, γεγονός που με κάνει αισιόδοξο ότι η Περιφέρεια τελικώς θα το εντάξει στο κατάλογο των πράξεων προς υλοποίηση».