Το IRONMAN στις 14 Απριλίου στην Πελοπόννησο

0
375

«Είναι γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει μια ιδιαίτερη προσπάθεια για να αναδείξει το δικό της τουριστικό προϊόν. Η προσπάθεια είναι διττή, από τη μία πλευρά το δημιουργούμε και από την άλλη το προβάλλουμε και το προωθούμε. Χαίρομαι ακόμα περισσότερο γιατί αυτή η προσπάθεια απολαμβάνει της διεθνούς αναγνώρισης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τη διοργάνωση του IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino στις 14 Απριλίου 2019, της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης αγώνων τριάθλου παγκοσμίως, με 260 διοργανώσεις σε 60+ χώρες, 6 ηπείρους και περισσότερους από 1 εκ. αθλητές.
«Ο διεθνής αγώνας IronMan αποτελεί για την Πελοπόννησο ένα εξαιρετικά δυναμικό εργαλείο για την προβολή της και την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος. Η εναλλακτικότητα στο προϊόν μας και η ικανότητά μας να έχουμε σχεδιάσει στρατηγικά την ανάπτυξή μας αποτελεί και το μεγάλο μας όπλο. Αυτό το γεγονός, μαζί με άλλα μεγάλα γεγονότα που έχουμε υλοποιήσει μας δίνουν μεγαλύτερη ώθηση στην προώθηση του δικού μας τουριστικού προϊόντος. Δικαίως λοιπόν η Πελοπόννησος θεωρείται αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο δυναμικούς προορισμούς για την επόμενη 20ετία. Το μεγάλο συνέδριο των Βρετανών touroperators που έγινε στην Πελοπόννησο και το μεγάλο συνέδριο του Συνδέσμου των Γερμανών touroperators που θα γίνει το 2020 δίνουν ακριβώς αυτή τη βαρύτητα» σημείωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΕΜΕΣ κ. Στέφανου Θεοδωρίδη σχετικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ότι «η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για αυτά τα αποτελέσματα», ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι «το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας χρειάζεται ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο για να καλύψει τις ανάγκες της Πελοποννήσου. Η εκτίμησή μου είναι, λοιπόν, ότι θα πρέπει να προχωρήσει σύντομα η κυβέρνηση στη δημιουργία αυτού του ΣΔΙΤ ή του μοντέλου παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας».
«Χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει καμία δυνατότητα να επιτύχουμε την ελκυστικότητα και αναγνωρισιμότητα του τουριστικού προορισμού της Πελοποννήσου» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή επενδύσαμε στο να έρθουν νέες αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, να ανοίξουμε νέα δρομολόγια. Αυτό δεν έγινε έτσι ξαφνικά γιατί ο τόπος μας αγαπήθηκε πάρα πολύ. Ήταν μια δουλειά που ανέδειξε τη συνεργασία, την επιμονή μας σε αυτό το στόχο και την παρουσία μας σε όλα τα μεγάλα διεθνή τουριστικά γεγονότα, στην Ευρώπη και τον κόσμο. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας».
«Κάποιοι άλλοι είναι κάπου αλλού» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης, «δεν ανήκει στους Πελοποννήσιους η μιζέρια. Γιατί οι συμπατριώτες μας δεν μπορούν να μπουν στη λογική της μιζέριας. Οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη για όραμα, για προσδοκίες και πάνω απ’ όλα για ζωντάνια».