Τη στήριξη της στο ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης δήλωσε η Νάγια Γρηγοράκου

0
62

«Κλείνοντας σχεδόν 2 αιώνες ζωής το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής ιστορίας του τόπου»

Με έναν συγκινητικό χαιρετισμό δήλωσε η Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κα Ναγια Γρηγοράκου τη στήριξη της στο ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης που έκλεισε 190 χρόνια λειτουργίας”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Φίλες και φίλοι,

Αν και θα ήθελα να είμαι σήμερα κοντά σας οι κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις με αναγκάζουν να είμαι στην Αθήνα.

Θέλω όμως έστω και από μακριά, να βρεθώ νοερά μαζί σας, εκφράζοντας τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη στο τιτάνιο έργο που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης στη Λακωνία, στη Σπάρτη.

Κλείνοντας σχεδόν 2 αιώνες ζωής αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής ιστορίας του τόπου.  Εδώ έχουν φοιτήσει παππούδες, παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, τρισέγγονα. Για 190 χρόνια δάσκαλοι και δασκάλες με αμείωτη όρεξη δίδαξαν και συνεχίζουν να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και ιστορία. Συνεχίζουν μέσα σ’ αυτό το ιστορικό σχολείο να αγωνίζονται για την δημιουργία αυτής της μοναδικής σχέσης του μαθητή και της μαθήτριας με γνώση.

Συνταξιδιώτες και συνοδοιπόροι των μαθητών και των μαθητριών όχι μόνο στο ταξίδι της γνώσης, αλλά και στη συνολική ψυχική και πνευματική τους ανάπτυξη. Κομμάτι και αυτοί της ιστορίας ενός σχολείου που συνδέεται με την ιστορία της πόλης, με την ιστορία της Λακωνίας, με την ιστορία της Ελλάδας.

Η ζωή τα έφερε έτσι που με το σχολείο σας συνδέθηκα και με έναν άλλο τρόπο. Η μικρή μου αδελφή, η αγαπημένη μου Μαρκέλλα που γνωρίζω το πάθος της για την διδασκαλία ανήκει στο διδακτικό δυναμικό του σχολείου σας. Συγκινούμαι λοιπόν διπλά γιατί κάπως έτσι, έμμεσα, βρίσκω και γω τον εαυτό «δεμένο» με την μεγάλη και σημαντική ιστορία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

Εύχομαι από καρδιάς το σχολείο αυτό να παραμείνει ένας δημιουργικός χώρος, να σφύζει πάντα από παιδικές φωνές και να συνεχίζει αδιάκοπα κι απρόσκοπτα την αέναη προσφορά του.

Καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας και παραμένω πάντα δίπλα σας και στη διάθεσή σας για να βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ το έργο σας.