Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μολάων στο επίκεντρο της επιστολής των εργαζομένων

0
260

Επιστολή στη Διοίκηση από το Δ.Σ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων περί Οργανισμού & Στελέχωσης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Κύριε Διοικητά & κ.Αν/α Διοικήτρια , θέλουμε εγγράφως να μας απαντήσετε στα παρακάτω θέματα που απασχολούν έντονα το Δ.Σ του Συλλόγου και όλους τους εργαζόμενους.

1. Ποιές είναι οι προτάσεις του Δ.Σ Νοσοκομείου Λακωνίας και οι αποφάσεις της 6ης ΥΠΕ – του Υπουργείου Υγείας για τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Νοσοκομείου Μολάων ?
Δημοσιεύματα και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Υγείας επισκέφτηκε την 6η ΥΠΕ στη Πάτρα πρόσφατα, ενημέρωσε για την επικείμενη κατάθεση Νομοσχεδίου περί ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ εντός Οκτωβρίου 2018 και την ψήφισή του στο τέλος του έτους.

2. Η ανησυχία μας είναι μεγάλη για τη στελέχωση του Νοσοκομείου με Ιατρούς Παθολόγους και Καρδιολόγους , εξαιτίας της μιας Επικουρικής Παθολόγου που λήγει η σύμβασή της στο τέλος του 2018 και του ενός Καρδιολόγου που συνταξιοδοτείται. Ήδη οι δύο Ιατροί που εργάζονται και στις δύο κλινικές δεν επαρκούν για να καλύψουν εφημεριακά όλο το μήνα , δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα συμβεί όταν μείνει ένας. Ήδη τα παράπονα των κατοίκων είναι πολλά και είμαστε αποδέκτες καθημερινά , λόγω διακομιδών.
Ξέρουμε για τη πρόθεση προκήρυξης θέσης Καρδιολόγου , η οποία όμως καθυστερεί η έγκριση .
ΓΙΑΤΙ ?
Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να ξεπεράσετε το ΠΡΟΒΛΗΜΑ της μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ?

3.  Επίσης αρχές του 2019 έντονο θα είναι το πρόβλημα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία με την αποχώρηση ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ αριθμού  εργαζομένων με μπλοκάκι -ΟΑΕΔ οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .
Ποιός είναι ο σχεδιασμός παράτασης ή αναπλήρωσης της Διοίκησης ?

4.  Η Διοικητική Υπηρεσία αντιμετωπίζει πρόβλημα επίσης και παρακαλούμε εκτός των δύο Επικουρικών Θέσεων που θα καλυφθούν σε λίγο διάστημα να συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό σας επιπλέον θέσεις.