Τακτικές προσέλκυσης του κοινού μόνο επικίνδυνες για την δημόσια υγεία μπορεί να γίνουν

0
184

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Γκορτσολόγου 100 – 231 00 ΣΠΑΡΤΗ
Τηλ/fax : 2731026947
e-mail : fslakonias@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες
Είναι γνωστό ότι τα φαρμακεία ως μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας του τόπου μας, καλούνται με πολλούς τρόπους να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη. Αυτό γίνεται πρωτίστως και πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή της έκθεσης των συμπολιτών μας σε κίνδυνο.
Στα πλαίσια αυτά, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας επισημαίνει ότι η διενέργεια των Rapid Tests από τα φαρμακεία οφείλει στη συνείδηση των πολιτών αλλά και των φαρμακοποιών να λειτουργεί έξω από εμπορικά και οικονομικά κίνητρα και να εναρμονίζεται πλήρως με τον ισχύοντα κανονισμό. Τακτικές προσέλκυσης του κοινού που οδηγούν σε καταστρατήγηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μόνο επικίνδυνες για την δημόσια υγεία μπορεί να γίνουν αλλά και να αποπροσανατολίσουν από το βασικό κοινωνικό μέλημα, δηλαδή, την παρότρυνση προς τον καθολικό εμβολιασμό.
Για τον λόγο αυτό καλούμε τους πολίτες αφενός να τηρούν τα ατομικά και κοινωνικά μέτρα προστασίας(π.χ μάσκες, αποστάσεις κ.ά) όταν προσέρχονται σε οποιοδήποτε Φαρμακείο για διενέργεια Rapid Test και αφετέρου να μην διστάσουν να αναφέρουν στο Σύλλογο μας τυχόν μεμονωμένα φαινόμενα που μπορεί να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας και να θέσουν τους ίδιους σε κίνδυνο αλλά και συνολικά την δημόσια υγεία, όπως φαινόμενα συνωστισμού, δειγματοληψίας από τον ίδιο τον εξεταζόμενο και γενικότερα φαινόμενα μη ορθής πρακτικής της διαδικασίας.

Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα και υποχρέωση μας,

Με Σεβασμό στην Δημόσια Υγεία

Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας