Συναντήσεις με Πιερρακάκη και Μιχαηλίδου για Παλαιό Πρωτοδικείο, ΕΝΕΕΓΥΛ Αν. Μάνης-Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Αμυκλών, ΕΕΕΕΚ Ευρώτα και Μυστρά

0
91

Σε Πιερρακάκη και Μιχαηλίδου για Παλαιό Πρωτοδικείο, ΕΝΕΕΓΥΛ Αν. Μάνης-Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Αμυκλών, ΕΕΕΕΚ Ευρώτα και Μυστρά ο Νεοκλής Κρητικός. Άμεσες παρεμβάσεις.

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός θεωρεί, πως οι Αναφορές & Ερωτήσεις που κατατίθενται στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πρέπει να συνδυάζονται με διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία για βελτιστοποίηση αποτελεσμάτων.

Εν προκειμένω και αναφερόμενος στο δυσεπίλυτο θέμα αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου, ο κ. Κρητικός σημείωσε: «μετά τη λήξη της διαδικασίας αποσφράγισης των προσφορών, ενημερώθηκα αμέσως, ότι ο διαγωνισμός για την ανάθεση εκπόνησης επικαιροποίησης της μελέτης, δυστυχώς, απέβη για δεύτερη φορά άγονος. Ζήτησα επίσπευση του ραντεβού με τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον ευχαριστώ που κατανόησε το κατεπείγον του θέματος».
Βρέθηκε, λοιπόν, χθες, με τον Υπουργό και τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ Γιάννη Βλάσση. Τους εξήγησε την κρισιμότητα της υπόθεσης και τον άκουσαν με προσοχή. Ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε, ότι αναλαμβάνει προσωπικά το ζήτημα και θα προβεί σε όλες τις ενέργειες, που θα το “ξεμπλοκάρουν”. «Είμαι αισιόδοξος μετά από όσα μου είπε και θέλω να πορευτούμε βήμα-βήμα και σε αυτό, παρά την εύλογη απογοήτευση», υπογράμμισε ο Νεοκλής Κρητικός.
Εν συνεχεία συναντήθηκε με την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και διατύπωσε ερωτήματα για επίκαιρα θέματα: προσδιορισμός έναρξης λειτουργίας του ΕΝΕΕΓΥΛ και περί της Αναφοράς που είχε υποβληθεί από τον κ. βουλευτή για τη διευκόλυνση ένταξης ΕΚΟ στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Αμυκλών.
Η κα Μιχαηλίδου τον ενημέρωσε, ότι θα προβεί άμεσα στη στελέχωση του ΕΝΕΕΓΥΛ με διδακτικό προσωπικό, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσληφθούν Ψυχολόγος & Κοινωνικός Λειτουργός στις Αμύκλες, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ένταξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων των σχολικών μονάδων.
Τέλος ζητήθηκε η άμεση στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό των ΕΕΕΕΚ Ευρώτα και Μυστρά, καθώς και η ενίσχυση με προσωπικό των γραφείων της Διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης.