Συνάντηση Βαλιώτη με αντιπροσωπεία της Κινεζικής πόλης Nanjing

0
209

Ελπιδοφόρα μηνύματα συνεργασίας και επενδύσεων

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης, δέχτηκε στο γραφείο του εκπροσώπους της πόλης Nanjing της μακρινής Κίνας.

Η συμμετοχή του Δημάρχου Σπάρτης, στο συνέδριο αρχαίων πόλεων στην Nanjing και γενικότερα οι ενέργειες του Δήμου προς την κατεύθυνση προβολής της Σπάρτης στην Κίνα, φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα άκρως ζεστό και εγκάρδιο κλίμα, παρουσία των αντιδημάρχων, κ. Αργυρόπουλου Παναγιώτη, κ. Πλειώτα Χρήστου, κ. Σκρουμπέλου Βασίλειου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αργυρόπουλου Σταύρου, τονίστηκαν οι ισχυροί δεσμοί της Ελλάδος με την Κίνα και ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο για την ταυτότητα της πόλης μας.

Προβλήθηκε επίσης ένα αντιπροσωπευτικό video της Σπάρτης , το οποίο όχι μόνο αναδεικνύει τον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης και τον πολιτισμό της, που την κάνουν να υπερέχει έναντι των άλλων περιοχών, αλλά  και την ποιότητα των αγροτικών  προϊόντων, την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και τουριστική δυναμική.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με χαμόγελα και αισιοδοξία για την προοπτική συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού ,Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εμπορίου και την πραγματοποίηση Κινέζικων επενδύσεων στον τόπο μας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σπάρτης, συνόδευσε τους Κινέζους επισκέπτες μας, σε μια ξενάγηση στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού.

Είμαστε σίγουροι ότι η πρώτη αυτή επίσκεψη της επίσημης αποστολής στο Δήμο μας θα αποτελέσει «πύλη εισόδου» σε μια μεγαλόπνοη αλλά και μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Κίνα.

 

Από το Γραφείο Δημάρχου