Συμφωνία πώλησης 220 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου έκλεισε ο Α.Σ Μολάων-Πακίων

0
541

Μια κάποια κινητικότητα εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες η εγχώρια αγορά του ελαιολάδου. Τον τόνο δίνει και πάλι ο νομός Λακωνίας, όπου και καταγράφονται, για μια ακόμα χρονιά, σε επίπεδο πανελλαδικό, οι υψηλότερες τιμές πώλησης για τους παραγωγούς και τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις που το συγκεντρώνουν και το εμπορεύονται. Όσον αφορά στην Κρήτη, υπήρξε και εκεί μια κάποια κινητικότητα από τις 10 Ιανουαρίου και μετά, ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα τουλάχιστον κάποια μεγάλη πράξη, που να μπορεί να βελτιώσει τα δεδομένα υπέρ των παραγωγών. Στις υπόλοιπες δε περιοχές της Ελλάδας, η πλειοψηφία των εμπορικών πράξεων αφορούν τιμές παραγωγού έως και 3 ευρώ το κιλό.

Πιο αναλυτικά, σε μια ακόμα συμφωνία πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου φετινής εσοδείας έκλεισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων Πακίων, στη Λακωνία.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο διευθυντής του ΑΣ, κ. Παναγιώτης Ντανάκας «τους 110 τόνους δώσαμε με διαπραγμάτευση στην εταιρεία Χελιώτης ΑΕ και 110 στην εταιρεία του Δημήτρη Φάβα, με προοπτική μάλιστα περαιτέρω αύξησης της ποσότητας, όσον αφορά στην δεύτερη περίπτωση».

Η τιμή που εξασφάλισε ο Συνεταιρισμός είναι στα 3,50 ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ποσότητες αυτές δεν ξεπερνούσαν σε οξύτητες το 0,3.

Το εξαιρετικής αυτό ποιοτικής στάθμης προϊόν προορίζεται για εξαγωγή στη γειτονική Ιταλία.