Συμβάσεις έργων για την Μάνη

0
52

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση
:
Διοικητήριο Π.Ε Λακωνίας
2Ο χλμ. Ε.Ο. Σπάρτης Γυθείου
Ταχ. Κώδικας
:
23100
Τηλέφωνο
:
2731363101
e-mail
:
grafeio.antiperifereiarxi@lakonia.gr

Σπάρτη 1/5/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφησαν την Τρίτη 30 Απριλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας Θεόδωρο Ν. Βερούτη οι συμβάσεις για την υλοποίηση των κάτωθι έργων:
1) «Συντήρηση της Επαρχιακής Οδού 22 Αρεόπολη – Οίτυλο προς Καρδαμύλη» προϋπολογισμού 380.000,00€ και
2) «Αποκατάσταση Προσκτίσματος (Κελιού) και άλλες εργασίες στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Ροϊτσας στο Δ.Δ. Μέλισσας Δ. Ανατολικής Μάνης» προϋπολογισμού 83.000,00€

Το έργο συντήρησης της Επαρχιακής Οδού 22 Αρεόπολη- Οίτυλο προς Καρδαμύλη (μέχρι τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας) προβλέπει να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις της παραπάνω οδού που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος της οδού, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.
Η Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Ροϊτσας στο Δ.Δ. Μέλισσας Δ. Ανατολικής Μάνης είναι μοναστηριακό συγκρότημα που χρονολογείται στους μεταβυζαντινούς χρόνους και συνδέεται με ιστορικές μνήμες της περιοχής από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση του κελιού ώστε να γίνει βιώσιμος χώρος, την επισκευή του υπόστεγου και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Μονής.
Με την ευκαιρία συμβασιοποίησης των παραπάνω έργων, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε ότι η συντήρηση της συγκεκριμένης επαρχιακής οδού αποτελεί απόρροια της δέσμευσης που έχουμε λάβει προκειμένου να συντηρήσουμε το εκτεταμένο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε παρόμοια έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, για τους πολίτες της Πελοποννήσου.Το συγκεκριμένο τμήμα της οδού αποτελεί τμήμα του δρόμου της Μάνης, που συντηρείται, επανασχεδιάζεται και βελτιώνεται σε Λακωνία και Μεσσηνία, προκειμένου να αναβαθμίσει την οδική πρόσβαση σε μία πολύ τουριστική περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η αναβάθμιση άλλωστε της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και όλων εμάς των συνεργατών του.
Επιπροσθέτως, τόνισε την συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, στη διατήρηση και ανάδειξη των πολιτιστικών μας μνημείων, σε αγαστή συνεργασία με τις Ιερές μας Μητροπόλεις και το Υπουργείο Πολιτισμού και ένα τέτοιο έργο είναι και η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Ροϊτσας στην Τ.Κ. Μέλισσας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Εκ του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη