Στο αεροδρόμιο Καλαμάτας βρέθηκε ο Νίκας

0
256

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Απριλίου, τον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, στο κτήριο του οποίου η Περιφέρεια προέβη πρόσφατα σε παρεμβάσεις αποκατάστασης διαφόρων υποδομών.

Τον Π. Νίκα, τον οποίον υποδέχθηκε ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Κώστας Τσιώρος, συνόδευαν μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, σημείωσε ότι μετά την ενημέρωση που προέκυψε από τον Τύπο της Καλαμάτας σχετικά με ορισμένα προβλήματα στο κτήριο του αερολιμένα, η παρέμβαση της Περιφέρειας υπήρξε άμεση:

“Κάναμε πράξη στον υπερθετικό βαθμό όλα όσα υποσχεθήκαμε ως Περιφέρεια. Βελτιώθηκαν όλοι οι χώροι του κτηρίου του αερολιμένα, και κυρίως οι χώροι υγιεινής που βρίσκονταν σε απαράδεκτη κατάσταση” δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

“Θα παρεμβαίνουμε αμέσως σε ό,τι ζητήσει ο αερολιμενάρχης -παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια, με την στενή έννοια, δεν έχει αρμοδιότητα. Κι αυτό επειδή το αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι η πύλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εν πολλοίς. Πρόκειται για έναν χώρο, μέσω του οποίου διακινούνται χιλιάδες άνθρωποι και ο οποίος συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας” παρατήρησε ο περιφερειάρχης.

Τόνισε παράλληλα ότι αν και δεν ήταν κάποιο μεγάλο έργο αυτό που υλοποιήθηκε, η ενέργεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν αυτονόητη -“είναι υποχρέωσή μας η πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο -και κατά μία έννοια και στην Ελλάδα- να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το κράτος, υπό την οποιαδήποτε μορφή του. πρέπει να συνεργάζεται ώστε να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα” επισήμανε ο Π. Νίκας, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα λειτουργήσει στον αερολιμένα της Καλαμάτας περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

“Το περίπτερο αυτό θα είναι στελεχωμένο με κατάλληλο προσωπικό -οσονούπω θα γίνει η σχετική προκήρυξη από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για πρόσληψη 2 ώς 3 υπαλλήλων-, όπως λόγου χάριν πτυχιούχοι ανθρωπιστικών σπουδών και πολύγλωσσοι. Θα βρίσκονται εδώ για να υποδέχονται και να αποχαιρετούν τους επισκέπττες μας και να δίνουν πληροφορίες”.

Από την πλευρά του, ο αερολιμενάρχης Κ. Τσιώρος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη για την άμεση, αλλά και τεχνικά άρτια παρέμβαση της Περιφέρειας, δια της οποίας δόθηκε λύση σε ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα.