Στον Δήμο Μονεμβασίας ο Περιφερειάρχης

0
121

Τον Δήμο Μονεμβασίας επισκέφθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις με τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη, στο δημαρχείο των Μολάων, και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της πνευματικής, πολιτιστικής και αθλητικής ζωής του δήμου, καθώς και με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Μονεμβασίας.

 

“Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ”

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, στην πλατεία του Ελκομένου Χριστού, στη Μονεμβασία, στις 11.30 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στα παιδιά της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας Europe in my Region / Η Ευρώπη στην περιοχή μου, με θέμα “Μονεμβασία, ένα πέτρινο καράβι που ταξιδεύει στο χρόνο”.

Συγκεκριμένα το Σάββατο έλαβε χώρα το διαδραστικό παιχνίδι “Ψάξε λέξη ταιριαστή στην Μονεμβασιά να βρεις”, μια ακροστιχίδα της Μονεμβασιάς, ο μύθος της Αρπαγης της Ευρώπης, γρίφοι και ομαδικά παιχνίδια, τα οποία μπλέκονται αρμονικά και ταξιδεύουν στο πέτρινο καράβι”.

Την Κυριακή, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα λειτούργησε εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας και αφήγηση παραμυθιού από τις Ομάδες κουκλοθεάτρου Κόκου – Μουκλό και Γουτού Γουπατού Project.