Την 5η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κατέλαβε το ΓΕΛ Γερακίου

0
304

Το Γενικό Λύκειο Γερακίου την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 εκπροσωπήθηκε από την ομάδα Hawk Squad στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 ο οποίος διεξήχθη στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα.

Την εκπαιδευτική ομάδα απαρτίζουν οι μαθητές της Β΄ τάξης: Δρούσιας Χρήστος, Χαλκιάς Περικλής και Τραϊφόρου Κατερίνα και της Α΄ τάξης Ζάχος Ιωάννης, Κανάκης Νικόλαος και Μποτέζ Εμμανουήλ και Σαράντη Άννα (προπονήτρια ομάδας).

Οι μαθητές κλήθηκαν να σχεδιάσουν μία έξυπνη και βιώσιμη πόλη (Smart City), αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες τους στη ρομποτική με σκοπό να δώσουν λύση σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα. Ταυτόχρονα παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο για την πραγματοποίηση του project.

Μετά από μεγάλη θέληση και σκληρή δουλειά διάρκειας 6 μηνών, η ομάδα κατέκτησε την 5η θέση Πανελλαδικά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κυρίως στον κ. Δημητριάδη Νικόλαο (Μαθηματικό), τους γονείς των παιδιών και το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που βοήθησαν με κάθε τρόπο για την πρόκριση της ομάδας στις 5 καλύτερες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σαράντη Άννα
Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΓΕΛ Γερακίου
Προπονήτρια ομάδας Hawk Squad