Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σπάρτη-Video

0
311

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σπάρτη, βάζοντας στο επίκεντρο τους χειρισμούς του στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Κάστρο και το μουσείο του Μυστρά όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι τα έργα συντήρησης που πραγματοποιούνται.Ακολουθέι η δήλωση:

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «στις 26 Μαΐου αν όχι νωρίτερα, μακάρι να μπορούσε να συμβεί νωρίτερα, δεν εκτιμώ ότι θα γίνει όμως, θα έχουμε εκλογές. Στις 26 Μαΐου έχουμε ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές. Θα είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός θα μιλήσει μετά από τέσσερα χρόνια. Από τον Σέπτεμβριο του 2015, ο ελληνικός λαός λαχταρά να μιλήσει με την δική του φωνή. Ο λαός θα στείλει ένα βροντερό μήνυμα. Ως εδώ, αξίζουμε καλύτερα από τα χάλια που μας έφερε αυτή η κυβέρνηση».

«Η ψήφος της 26ης Μαΐου θα είναι μία ψήφος αποδοκιμασίας προς το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μία ψήφος επιδοκιμασίας προς την ΝΔ. Οι ευρωεκλογές θα είναι το απαραίτητο σκαλοπάτι για να ανέβουμε και να πετύχουμε μία εκωφαντική νίκη στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν. Ο κύκλος του κ. Τσίπρα κλείνει μέσα σε ένα κλίμα προσβολής για την Ελλάδα», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε «πυρά» προς τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως υπήρξε ο πρωθυπουργός της μεγάλης απάτης και όχι της αυταπάτης.

«Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το σύνθημα του κ. Τσίπρα «οι μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε» μας στοιχειώνει ακόμα. Από εδώ από την Λακωνία στέλνω ένα μήνυμα ενότητας. Είμαστε λίγοι ως Έλληνες για να είμαστε διχασμένοι. Άλλο η στοχοποίηση, η ποινικοποίηση της πολιτικής και άλλο η σκληρή κριτική. Πρέπει αυτά να τα αφήσουμε πίσω όλα αυτά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «όσο και αν κάποιοι χειροκροτούν τον κ. Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών εσείς γνωρίζετε την πραγματικότητα. Ο κ. Τσίπρας πέφτει αλλά τα προβλήματα που δημιούργησε παραμένουν. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να περπατάει πιο άνετα στα Σκόπια από ότι περπατάει στη Θεσσαλονίκη. Ταξίδεψε στα Σκόπια την ημέρα που ο Κώστας Καραμανλής πριν από 11 χρόνια είχε πει όχι στο Βουκουρέστι».

«Ο κ. Τσίπρας προσβάλλει την νοημοσύνη μας, όταν λέει ότι όσοι αντιδρούμε στην συμφωνία των Πρεσπών είμαστε εθνικιστές. Αυτοί λοιπόν είναι δυστυχώς η κληρονομιά που μας αφήνει πίσω ο κ. Τσίπρας. Πιστευω στον υγιή πατριωτισμό. Κάνω όμως την διάκριση ανάμεσα στον στείρο εθνικισμό και στον υπεύθυνο πατριωτισμό. Η ΝΔ είναι η μεγάλη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη του τόπου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δείτε τί έγινε σε μία πολύ σημαντική επένδυση στον Πειραιά, όταν ξαφνικά το ΚΑΣ έρχεται να μπλοκάρει σε μία σοβαρή επένδυση με χιλιάδες θέσεις εργασίας, δείτε τι έγινε με τα ΕΛΠΕ. Θα προχωρήσουμε σαν οδοστρωτήρες σαρώνοντας όλα τα εμπόδια προκειμένου να γίνουν επενδύσεις» είπε σε άλλο σημείο, όσον αφορά την απόφαση του ΚΑΣ για το λιμάνι του Πειραιά.

«Στις δημοτικές εκλογές θα επιλέξετε εσείς ποιος είναι ο καλύτερος δήμαρχος. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να επιτρέψω οι όποιες έριδες για τα δημοτικά να επηρεάσουν την κάλπη των εθνικών και περιφερειακών εκλογών σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξεκαθάρισε το στίγμα της ΝΔ για το βράδυ της 26ης Μαΐου.

«Θέλω ένα τέτοιο αποτέλεσμα το βράδυ των ευρωεκλογών που θα γράψει τους τίτλους τέλους στο δράμα του κ. Τσίπρα. Θα είναι η πιο κρίσιμη Κυριακή των τελευταίων τεσσάρων ετών, εκείνη της 26ης Μαΐου. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλαρή ψήφο. Πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη και να πάμε από την καθήλωση στην πράξη. Δεν υπάρχει χώρος για αποχή» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στους Κυριάκο Γριβέα και Αντώνη Σγαρδέλη, δύο σημαντικές προσωπικότητες με καταγωγή από την Λακωνία και έπλεξε το εγκώμιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

«Πρέπει από εδώ να δώσουμε την νίκη στο Νίκα. Εν τούτω Νίκα. Επιλέξαμε τον κ. Νίκα γιατί άλλαξε την όψη της Καλαμάτας είναι άξιος αυτοδιοικητικός. Μεταμόρφωσε την πόλη. Όπως έφερε την Καλαμάτα στην κορυφή των πόλεων έτσι θα φέρει και την Πελοπόννησο στην κορυφή των περιφερειών» τόνισε χαρακτηριστικά.