Σπάρτη: 38χρονος είχε παγιδεύσει τη φυτεία με αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό

0
347
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 38χρονος
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα
Κατασχέθηκαν συνολικά -20- δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, αυτοσχέδιος πυροδοτικός μηχανισμός, περίστροφο κ.α.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη το Σάββατο  (8.9.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης , ένας (1) 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.


Ειδικότερα, την Παρασκευή (7.9.2018) το βράδυ, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης , κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -20- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,4 έως 2,1 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Το Σάββατο (8.9.2018) το απόγευμα, στο χώρο της φυτείας προσήλθε ο 38χρονος, προκειμένου να την φροντίσει και συνελήφθη, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όπως προέκυψε, ο 38χρονος είχε παγιδεύσει το μονοπάτι που οδηγούσε στο χώρο της φυτείας, τοποθετώντας αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από πυροσωλήνα (κάννη) που έφερε φυσίγγιο και επικρουστήρα και πυροδοτούνταν με την ακούσια παράσυρση σχοινιού, που ήταν κατάλληλα προσδεδεμένο σε σταθερά σημεία (δέντρα).
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) περίστροφο, πλήρες φυσιγγίων, ένα (1) στιλέτο, ένας (1) σουγιάς και δύο (2) φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, βρέθηκαν συνολικά και επίσης κατασχέθηκαν,
• ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -25,2- γραμμαρίων,
• τσιγαριλίκι κάνναβης,
• -2- μαχαίρια,
• -2- αεροβόλα πιστόλια,
• -5- φυσίγγια,
• αυτοσχέδιο μονόκαννο πυροβόλο όπλο και
• κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.