Σπάρτη: Κακοποιοί λήστεψαν ηλικιωμένους στο σπίτι τους με την απειλή μαχαιριού

0
99

Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα ληστείας στη Λακωνία
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα

Συνελήφθησαν, την Δευτέρα (30.12.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 40 ετών, αντίστοιχα, για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, που περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 31 και 38 ετών, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω την Κυριακή (29.12.2019) το βράδυ, στη Σπάρτη , διέρρηξαν οικία ηλικιωμένων ημεδαπών και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή αιχμηρών αντικειμένων (μαχαιριού και κατσαβιδιού), τους ακινητοποίησαν, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης σε συνεργασία με την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, εντόπισαν την Δευτέρα (30.12.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, τον 26χρονο και 40χρονο και τους συνέλαβαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.