Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι αγρότες στην Πελοπόννησο

0
99

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)

Την Τετάρτη 21 Απρίλη παρευρέθηκε στην Τρίπολη, ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης   κ. Οικονόμου, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη και συνέντευξη τύπου με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες.

Ο κ. Υφυπουργός μετά τις συναντήσεις με φορείς που επέλεξε ο ίδιος , με δημοσιογράφους και όποιον ακόμη θέλησε προσωπικά να τον συναντήσει, προφασιζόμενος τα μέτρα υγιεινής για την πανδημία εδίωξε 2 φορές την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. μας. Μας είχε 2 ώρες να περιμένουμε εκτός κτιρίου προκειμένου να του θέσουμε τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα αυτός είναι ο δρόμος που έχει διαλέξει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και την μικρομεσαία αγροτιά.

Ενημερώνουμε όλους αυτούς που εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές  ότι δεν θα μείνουμε παθητικοί θεατές αναμένοντας μοιρολατρικά το ξεκλήρισμά μας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειες Πελοποννήσου, καλεί  όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες  σε αγωνιστική ετοιμότητα. Η απάντηση θα δωθεί στο δρόμο του αγώνα. Σταθμός η 6η Μάη και η απεργία των εργατικών σωματείων. Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι είμαστε εκμεταλλευόμενοι όπως και οι εργάτες από τα μονοπώλια και τους μεγαλέμπορους.

Παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας! Με οργάνωση και συντονισμό θα διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Τα αιτήματα της επιβίωσής μας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που να αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από καιρικά φαινόμενα, νόσους, άγρια ζώα.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής.(αφορολόγητο πετρέλαιο)
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. Φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.