Ρυμουλκήθηκε στο Γύθειο το τουρκικό πλοίο -Συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός

0
286

Αναφορικά με το περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε χώρο του μηχανοστασίου του Φ/Γ πλοίου «KILIC 1» σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 8 Ν.Μ. νοτιοανατολικά ακρωτηρίου Ταίναρου, βραδινές ώρες της 20/11/2018 , σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως βραδινές ώρες της Τετάρτης 20/11.

Το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 11939 κατέπλευσε ασφαλώς σε αγκυροβόλιο του λιμένα Γυθείου.

Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ανατέθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία οι εργασίες πρόληψης και αντιμετώπισης τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες οι Λιμενικές Αρχές Σαλαμίνας και Ελευσίνας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ σκάφους «ΑΝΑΤΟΛΗ» Λ.Π. 4050-Γ΄, με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή όρμου Σαλαμίνας, πλησίον περιοχής Ρέστη.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα και σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και η Λάντζα «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Ι. 40 με τη συνδρομή του οποίου το «ΑΝΑΤΟΛΗ» ρυμουλκήθηκε συνοδεία του ΠΛΣ στη Μεγάλη Σκάλα Σαλαμίνας όπου προσέδεσε με ασφάλεια.