“Πυρά” από την Φεβρωνία Πατριανάκου για το Πανεπιστήμιο στη Σπάρτη

0
431
photo:Takis Kouros

Φεβρωνία Πατριανάκου

ΛΕΞΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ = ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Για να μην ξεχνιόμαστε, επι κυβερνήσεων ΝΔ, λειτούργησαν η Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής με έδρα τη Σπάρτη (ΑΕΙ) με δύο τμήματα και η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΤΕΙ) επίσης με έδρα την Σπάρτη. Το 2013 ενώ συγχωνεύτηκαν με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», 94 σχολές, στη Λακωνία όχι μόνο δεν καταργήθηκε κάποια αλλά και το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που λειτουργούσε ως  παράρτημα του ΤΕΙ Καλαμάτας, μετονομάστηκε σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. και εντάχθηκε στη νεοσυσταθείσα Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ).

Με το σχέδιο Γαβρόγλου- ΣΥΡΙΖΑ, η Σπάρτη χάνει την Νοσηλευτική, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ καταργείται και ουσιαστικά συγχωνεύεται με το προτεινόμενο νέο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, και ως χάντρες στους ιθαγενείς ιδρύεται τμήμα Φυσικοθεραπείας, που θα υπάγεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας στην Τρίπολη και εξαγγέλλεται τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης, που θα υπάγεται στη Σχολή Διοίκησης στην Καλαμάτα και το οποίο θα λειτουργήσει (αν λειτουργήσει) μετά το 2020.

Στη γλώσσα ΣΥΡΙΖΑ, η πλήρης αποδυνάμωση της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο νομό λέγεται αναβάθμιση. Επειδή ντροπή δεν υπάρχει και το θράσος περισσεύει υπάρχει μόνο ένας δρόμος, να τους διώξουμε με εκκωφαντικό τρόπο.