Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

0
126

Για τον εορτασμό της 14ης Σεπτεμβρίου, Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν στη Σπάρτη, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1.Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου της 20ης Σεπτεμβρίου.
2.Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Καταστημάτων της πόλης από τη δύση του ηλίου της 20ης Σεπτεμβρίου μέχρι της πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 09.55 Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό
Ώρα 10.00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό.
Μετά το τέλος της Επιμνημόσυνης δέησης θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Δημήτριο Μιχαλάκο, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λακωνίας.
Ώρα 10.40 Τέλος προσέλευσης επισήμων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.
Ώρα 10.45 Επιμνημόσυνη δέηση
Προσευχή από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης με την επιφύλαξη τυχόν περιορισμών λόγω COVID-19

Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. 1)Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, 2)Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, 3)Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λακωνίας, 4)Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, 5)Δήμαρχο Σπάρτης, 6)Δ/ντή της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας, 7)Εκπρόσωπο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας 8)Εκπρόσωπο Λιμενικών Υπηρεσιών Λακωνίας 9)Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λακωνίας, 10)Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Νομού Λακωνίας

Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των νεκρών.

        Εθνικός Ύμνος.

Στις εκδηλώσεις παρακαλείται να παρευρεθεί και να χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος, καθώς επίσης παρακαλούνται να παρευρεθούν οι Πολιτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
Την Επιμνημόσυνη δέηση η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Την οργάνωση της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας.

Τελετάρχες ορίζονται η υπάλληλος της ΠΕ Λακωνίας κ. Αφροδίτη Γρηγοράκου και ο υπάλληλος του Δήμου Σπάρτης κ Χρήστος Τζανετέας.
Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ