Περιφέρεια: Συμβάσεις έργων στη Λακωνία και προγραμματικές με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης

0
104

Δύο συμβάσεις έργων στη Λακωνία συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ καθώς και δύο προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουνίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη.

Συγκεκριμένα, οι δύο εργολαβικές συμβάσεις αφορούν σε α) συντήρηση και σήμανση της επαρχιακής οδού Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας από τη συμβολή με την εθνική οδό Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο (παράκαμψη Γυθείου) με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ και β) συντήρηση της επαρχιακής οδού Σκάλα – Γύθειο με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Οι δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ανατολικής Μάνης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας με τον δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο αφορούν, α) κατασκευή υποδομών για την αντιπυρική προστασία του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ και β) αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας στην πυρόπληκτη από τις πυρκαγιές πέρυσι τον Αύγουστο περιοχή του δήμου, με προϋπολογισμό 950.000 ευρώ.

“Η πολιτεία χρωστά στη Μάνη, όχι μόνο για την προσφορά της περιοχής αυτής στους εθνικούς μας αγώνες, αλλά και για τη συμβολή της στην οικονομία της χώρας, καθώς πρόκειται για έναν παγκοσμίως πολύ γνωστό τόπο που τον επισκέπτονται χιλιάδες κάθε χρόνο” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη.