Περιοδεία Αραχωβίτη στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια-δήλωση για το αγροτικό πετρέλαιο

0
116

Περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας πραγματοποίησε και ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης, την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, στα πλαίσια των επισκέψεων κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην περιοχή, που έχουν ξεκινήσει από τις 2 Νοεμβρίου.
Ο Τομεάρχης επισκέφθηκε τα Βασιλικά και τις Γούβες, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς, εκπροσώπους κοινοτήτων και πολίτες και να συζητήσουν τόσο για την καταστροφική πυρκαγιά και τα αποτελέσματά της στην πρωτογενή παραγωγή, όσο και για τα αντιπλημμυρικα έργα, για τα οποία εγείρονται πολλά ερωτήματα, όπως και για τη διαχείριση των πυρκαγιών του Αυγούστου.
Συνομίλησε επίσης με εκπροσώπους Δασικών Συνεταιρισμών, οι οποίοι καταγγέλουν ότι κατά τη διαδικασία ανάθεσης των δασικών εργασιών, δεν τέθηκε κριτήριο εντοπιότητας, με αποτέλεσμα οι ντόπιοι εργάτες του δάσους να μείνουν χωρίς εισόδημα!

Τον κ. Αραχωβίτη συνόδευσαν στην περιοδεία του ο συντονιστής του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φαν. Κουρεμπές, καθώς και οι πρώην βουλευτές του νομού Ζωή Λιβανίου και Συμεών Κεδίκογλου.

Σε δήλωσή του στο Agro24, o Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, ανέφερε:

“Τα μέτρα που ανακοίνωσαν ο Υπουργός Οικονομικών και ο Υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι διχαστικά, ανεπαρκή και εκτός πραγματικότητας.

Σχετικά με το αγροτικό πετρέλαιο, όπως ανακοινώθηκε και εξειδικεύτηκε, είναι ένα μέτρο που διαιρεί τους αγρότες σε πατρίκιους και πληβείους, σε προνομιούχους και μη,

αντί να καταλάβουν ότι οι εποχές απαιτούν καθολικές λύσεις. Αυτό φαίνεται κι από το ύψος του ποσού που φαίνεται διατεθειμένος να δαπανήσει ο Υπουργός Οικονομικών.

Και, βέβαια, αφορά επιστροφές Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το 2023, όχι το 2022. Τα υπόλοιπα μέτρα είναι ανεπαρκή, ενώ για την “ταμπακιέρα”, που είναι οι πετσοκομμένες επιδοτήσεις

δεν είπε ούτε λέξη.  Τόσο ο Υπουργός Οικονομικών, όσο κυρίως ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Μητσοτάκης έχουν παραδοθεί στην χλεύη των αγροτών. Κι αυτό θα φανεί στις προσεχείς εκλογές.”