Πανελλήνια Διάκριση για το Γ.Ν Μολάων από το Παρατηρητήριο Καινοτομίας

0
129

Το πρώτο Νοσοκομείο στη Ελλάδα που αναγνωρίζεται από το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών για τις Καινοτόμες Δράσεις για τον Covid-19, αποτελεί η Ν.Μ. Μολάων!΄΄, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Γ.Ν Μολάων, Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Ειδικότερα ΄΄το Νοσοκομείο Μολάων διακρίθηκε για τις καινοτόμες δράσεις τηλεϊατρικής που προσέφερε στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών ευθύνης της, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να υποβληθούν σε εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις εντελώς δωρεάν και χωρίς να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμόρφωσε το έτος 2020 η επιδημία του ιού Sars-Cov-19.

Το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών σχεδιάζει τη πολιτική καινοτομίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση και υποστηρίζει τις δημόσιες οργανώσεις για την ανάπτυξη ικανότητας καινοτομίας και διοικητικού μετασχηματισμού τους. Στο εν λόγω πλαίσιο, αναγνώρισε ως καινοτόμο τη Ν.Μ. Μολάων για τη δράση «Εφαρμογή τηλεϊατρικής σε κατοίκους με δυσκολία πρόσβασης λόγω Covid-19 . Η εξαιρετική αυτή διάκριση, έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών της Διοίκησης της Ν.Μ. Μολάων και επιβράβευσης του στρατηγικού της πλάνου για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας΄΄ η οποία με σε συνεργασία με ίδρυμα γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών υιοθετεί τις νέες τεχνολογίες και τις χρησιμοποιεί ως εργαλείο για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Για  περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και εδώ