Παναρίτης: “Όχι στην αύξηση των τιμων του ρεύματος”

0
55

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το καλοκαίρι που διανύουμε θεωρείται από τα δυσκολότερα των τελευταίων χρόνων. Ολόκληρη η χώρα και μαζί με αυτή και η επιχειρηματικότητα προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν και να επανεκκινήσουν την οικονομία που υπέστη ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπισή της.

Η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί το στυλοβάτη της Ελληνικής οικονομίας και τα έως τώρα δεδομένα είναι δυσοίωνα για τη βιωσιμότητά της. Σύμφωνα με την ήδη αναρτηθείσα στη Διαύγεια απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), προβλέπονται νέες χρεώσεις σε όσους ανήκουν στην κατηγορία των ρυθμιζόμενων τιμολογίων.

Η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας στην παρούσα φάση μόνο ως καταστροφική μπορεί να χαρακτηριστεί επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο οικονομικό κλίμα των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ το 26,3% των ΜμΕ παρουσιάζουν ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα κλονίσει ανεπανόρθωτα το ελληνικό επιχειρείν που ζητά την στήριξη της πολιτείας όσο ποτέ άλλοτε.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι είναι μείζονος σημασίας, στην παρούσα στιγμή, η στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης. Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αδιέξοδο και πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα, δίνοντας ανάσα και ελπίδα σε αυτούς που κρατούν όρθια την ελληνική οικονομία. Για το λόγω αυτό παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο της μη εφαρμογής του μέτρου την παρούσα στιγμή δεδομένου ότι μόνο ως άκαιρο μπορεί να χαρακτηριστεί και η εφαρμογή του θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ