Ο Νεοκλής Κρητικός στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

0
145

Τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκε την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Φώτης Πολίτης, τον υποδέχτηκε στο χώρο και είχε μία μακράν κατ’ ιδίαν και εφ’ όλης της ύλης γόνιμη συζήτηση μαζί του που άπτεται των εκπαιδευτικών τεκταινόμενων στο νομό μας.

Ο κ. Κρητικός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της τηλεκπαίδευσης των μαθητών/τριών, όπως και για το ζήτημα της ίδρυσης Πειραματικών Σχολείων, για τα οποία μάλιστα πρότεινε ως υπέρβαση του προβλήματος που έχει προκύψει με την απώλεια των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών στα υπό ίδρυση Πειραματικά Σχολεία, τη δημιουργία προσωποπαγών θέσεων σε όμορες σχολικές μονάδες, τις οποίες θα επιλέξουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί που θα μετακινηθούν, κάτι το οποίο –όπως τόνισε- θα εισηγηθεί απευθείας

στην Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε προσεχή του επίσκεψη στο Υπουργείο.

Επίσης, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο νομό μας κατά το τρέχον σχολικό έτος και υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει στο να λειτουργήσουν εκ νέου οι σχολικές μας μονάδες με ανάλογο αριθμό εκπαιδευτικών και κατά το νέο σχολικό έτος 2021-2022.