Ο Νεκτάριος Δαπέργολας Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στον Αντέννα Νότιας Ελλάδας

0
466

Φιλοξενούμενος στον Αντέννα Νότιας Ελλάδας ήταν το πρωί της Τετάρτης ο κ. Νεκτάριος Δαπέργολας Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Δαπέργολας με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών, την τελευταία επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία και την συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στον Αντέννα Νότιας Ελλάδας για τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη, τον ρόλο του Τουρκικού προξενείου στην περιοχή την μουσουλμανική μειονότητα αλλά και την παντελή έλλειψη πολιτικών από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις απέναντι στις προκλήσεις και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην ακριτική μας περιοχή.

Ο κ. Νεκτάριος Δαπέργολας από επιστημονικής πλευράς ειδικεύεται στο ζήτημα των σλαβικών εγκαταστάσεων στον ελλαδικό χώρο κατά τους βυζαντινούς χρόνους, έχει όμως ασχοληθεί σε βάθος και με άλλα ζητήματα, όπως οι πολιτικές εξελίξεις του ύστερου 9ου αιώνα, οι βυζαντινοβουλγαρικές σχέσεις κατά τη Μέση Βυζαντινή Περίοδο, η διοικητική οργάνωση της βυζαντινής Θράκης, κ.α.
Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις του σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.
Είναι βασικό μέλος της συντακτικής ομάδας του πανθρακικού εντύπου γνώμης «Αντιφωνητής», ενώ κατά καιρούς αρθρογραφεί και σε άλλα πανελλήνιας κυκλοφορίας έντυπα και ιστοσελίδες.
Έχει επίσης κατά καιρούς φιλοξενηθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ως ομιλητής πάνω σε ιστορικά, πολιτικά, πνευματικά, εθνικά, εκπαιδευτικά και άλλα θέματα