Ο Κρητικός για τον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας

0
45

Ενέργειες για ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας

Ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός συζητώντας το ζήτημα ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Πελλάνας, έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να υπάρξει απάντηση για την πρόθεση του Υπουργείου να στηρίξει το εγχείρημα. Άλλωστε όπως έχει σημειώσει: «Έχουν περάσει πολλά χρόνια κατά τα οποία ακούμε για ανάδειξη και πρόσβαση του στο κοινό και εξέλιξη δε βλέπουμε.»
Συγκεκριμένα ο βουλευτής Λακωνίας:
Στις 2 Ιουνίου πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, όπου έθεσε το θέμα της προσβασιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο και φυσικά τις όποιες ενέργειες για την υποστήριξη των ευρημάτων.
Στις 3 Σεπτεμβρίου συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Αρχαιολόγο κ. Ευαγγελία Μανιάτη και μία μεγάλη ομάδα αιρετών, ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε για την υφιστάμενη κατάσταση. Παρόντες στην ξενάγηση ήταν:
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πελλάνας, κ. Ιωάννης Ρασσιάς
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καστορίου, κ. Βασίλης Λαγανάς
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου κ.Γεώργιος Ρούμπος
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων κ. Χρήστος Τσίχλης
Ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Αγόριανης κ. Δημήτριος Καφετζής
Ο πρώην Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης κ. Μάριος Τζωρτζάκης
Στις 21 Σεπτεμβρίου ο κ.Κρητικός επισκέφθηκε την Έφορο Αρχαιοτήτων Λακωνίας κα Ευαγγελία Πάντου στην οποία ενεχείρισε επιστολή ζητώντας της συγκεκριμένες πληροφορίες για το πως και αν μπορεί να προχωρήσει η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.