Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στην Μάνη, καλύτερη η εικόνα σήμερα

0
124

Ολονύχτια ήταν η μάχη των Πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στη Μάνη.

Η φωτιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, δεν έχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο κατέφθασαν και επιχειρούν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Στο σημείο παραμένουν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Μήνυμα του «112» έλαβαν οι κάτοικοι

Με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε χθες στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή καθ’ όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σε δηλώσεις που έκανε o αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, είχε τονίσει πως μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, δινόταν μεγάλη «μάχη» με τις φλόγες στο Νεοχώρι και το Χωσιάρι.

    «Η δύναμη της Πυροσβεστικής είναι τεράστια και μαζί με τον αρχηγό του Σώματος, Στέφανο Κολοκούρη, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να σβήσει η φωτιά», ανέφερε, σημειώνοντας πως «θα προσπαθήσουμε όλο το βράδυ να μην μας ξεφύγει η πυρκαγιά προκειμένου το πρωί, με τη βοήθεια των εναέριων μέσων, να κατασβεστεί».