Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα για την κλιματική αλλαγή στο Ηράκλειο

0
229

Για τη θωράκιση της χώρας με δημόσιες επενδύσεις απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα, που επιφέρει η κλιματική αλλαγή, μίλησε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης. Κατά την έναρξη της ημερίδας με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Γεωργία» που διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Περιφέρεια Κρήτης στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το ποσό των περίπου 500 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για δημόσιες επενδύσεις μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος γενικότερα στην κλιματική αλλαγή τόνισε πως τα πρώτα συμπτώματά της τα βλέπει όλη η Ευρώπη να εμφανίζονται στο Νότο, γι’ αυτό και πρέπει να υπάρξουν συνολικές πολιτικές και παρεμβάσεις.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, συμμετείχαν οι βουλευτέςκ.κ. Σ. Βαρδάκης, Ν. Ηγουμενίδης, Γ. Μιχελογιαννάκης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ενώ έγιναν ομιλίες και παρουσιάσεις από τη Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Μαρία Κοζυράκη, εξειδικευμένους επιστήμονες και στελέχη που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην Κρήτη, καθώς και παρεμβάσεις από εκπροσώπους αγροτικών οργανώσεων.

Ο Υπουργός κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς την Ιεράπετρα, όπου μίλησε στις 7 μ.μ. για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Επισυνάπτεται ο χαιρετισμός του Υπουργού από την ημερίδα για την κλιματική αλλαγή.Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες εισηγήσεις των ομιλητών της ημερίδας.