Μολάους: “Προπονητής ρομπότ” στον ΑΠΟΕΛ!

0
127

45 χρόνια κλείνει εφέτος ο ΑΠΟΕΛ, χωρίς τις γνωστές επενδύσεις των μεταγραφών, αλλά με μικρά βήματα, όσο του επιτρέπει η μικρός μας τούτος τόπος. Μικρά μεν αλλά σταθερά για τη βελτίωση των συνθηκών των μικρών -κυρίως- αθλητών του, αλλά κι αυτών που πάλεψαν κι ακόμα προσπαθούν να βελτιώνονται. Έτσι λοιπόν ήρθε κι η πρώτη μεγάλη επένδυση, της μηχανής του μπάσκετ που λέγεται Dr. Dish CT.

Πέρασαν δεκαετίες που ο ΑΠΟΕΛ, διεκδίκησε, φώναξε, απαίτησε καλύτερες συνθήκες προπόνησης κι αγώνων. Άργησαν λίγο αλλά ήρθαν το Κλειστό γυμναστήριο κι ο στίβος στο στάδιο Μολάων. Μεγάλα και σημαντικά έργα για έναν σύλλογο που έκανε υπομονή ζώντας “άστεγος” για πολλά χρόνια. Χρόνια αυτοσυντήρησης δίχως όνειρα… Τώρα λοιπόν που οι συνθήκες βελτιώθηκαν, η αγάπη των παλαιών αθλητών του μεγάλωσε, αλλά και κάποιων που αναγνωρίζουν την προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ και θέλουν να προσφέρουν όσα αυτοί στερήθηκαν επάνω στα “τσιμέντα”.

Η ιστορία του σύγχρονου αποκτήματος του ΑΠΟΕΛ, ξεκινά το 2017, όπως πιο κάτω εξιστορεί πολύ όμορφα ο προπονητής των ακαδημιών Μάνος Αθανασάκος. Χρειάστηκαν λοιπόν 6 χρόνια για να συγκεντρωθούν τα 16.500€

Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι και δεν ήταν ποτέ πλούσιος σε χρήματα. Η οικογένεια του όμως αισθανόμαστε πως κατέχει τον μεγαλύτερο πλούτο αγάπης!

Η παρουσίαση του Dr. Dish CT Basketball Shooting Machine, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Κλειστό μας. Κέντρισε το ενδιαφέρον και “δειγματίστηκε” από αρκετούς, μεταξύ αυτών και του Δημάρχου Μονεμβασίας, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.
Είμαστε ΚΑΙ για το Dr Dish υπερήφανοι. Η μηχανή του μπάσκετ είναι δική μας, μας ανήκει! Περιουσία που διαθέτουν ελάχιστες ομάδες μεγάλων κατηγοριών και κανείς στη Νότια Ελλάδα.

Μάνο, οι Φίλοι του ΑΠΟΕΛ σε ευχαριστούν για την πρωτοβουλία που πήρες, τον κόπο, το χρήμα και τον χρόνο που στερήθηκες, για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας! Φυσικά ευχαριστούμε κι όλους όσους αναφέρεις στην επιστολή σου, που ακολουθεί:Μολάοι, 11.06.23
Περί απόκτησης του «Dr Dish Basketball Shooting-Machine»

28.08.17… Η κα Γεωργία Τζάκα-Κίτσου, μου δίνει 50 €! Είχε μόλις λήξει η προπόνηση του Παιδικού στην οποία συμμετείχαν για τελευταία φορά τα παιδιά της, ο Χρήστος & ο Ιάσωνας. Την επομένη έφευγαν για τα Ιωάννινα. Η οικογένεια παραθέριζε στον «Παππού & τη Γιαγιά», στη Μεταμόρφωση. Η κα Γεωργία ήθελε να ευχαριστήσει το Σύλλογο του ΑΠΟΕΛ για την φιλοξενία των παιδιών της στις καλοκαιρινές δραστηριότητες της ομάδας. «Δεν είναι ανάγκη. Είναι προσφορά από καρδιάς στα παιδιά που θέλουν να κάνουν Basket τα καλοκαίρια.», είπα. «Μα κι εγώ με την καρδιά μου τα δίνω! Για το Σύλλογο. Χρησιμοποιήστε τα για καλό! Ό,τι θέλετε εσείς.», αποκρίθηκε. Χαιρετηθήκαμε. Δεν την έχω ξαναδεί από τότε. Γύρισα σπίτι και άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο εξοπλισμό Basket που θα με ενδιέφερε να αγοράσουμε.  1ο κλικ: “Dr Dish Basketball – The best basketball shooting machine”. «Ρε λες;…». Έρωτας με την πρώτη ματιά. Και όνειρο. Μεγάλο.
Ευχαριστώ εσάς, Αθλητές Basket του ΑΠΟΕΛ που διαχρονικά «περάσατε από τα χέρια μου».
Χάρη σε εσάς υπήρχε έμπνευση. Ευχαριστώ Μάγκες.
Ευχαριστώ εσάς, γονείς του ΑΠΟΕΛ, που εμπιστεύεστε τα παιδιά σας στην Ακαδημία Basket.
Χάρη σε εσάς έγινε εφικτό. Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ εσάς, μέλη Δ.Σ του ΑΠΟΕΛ, για την αποδοχή, την υποστήριξη και την κατανόηση.
Χάρη σε εσάς προχώρησε. Ευχαριστώ πολύ.
Ευχαριστώ εσάς, κ. Δήμαρχε Μονεμβασίας, για την οικονομική ενίσχυση (assist!) στο εγχείρημα.
Χάρη σε εσάς επισπεύτηκε. Ευχαριστώ θερμά.
Ευχαριστώ εσένα, Πρόεδρε του ΑΠΟΕΛ Νίκο Χαραμή (a k a Owner!), για τον σφιχτό εναγκαλισμό της ιδέας, τη συμπόρευση και τις ώρες συζητήσεων περί του τρόπου επίτευξης του σκοπού. Χάρη σε εσένα πέτυχε. Ευχαριστώ Φίλε.

ΑΓΑΠΑΩ εσάς, Γρηγόρη Ζ, Ιορδάνη Ι, Γιώργο Κ, Παύλο Λ, Γιάννη Λ, Μιχάλη Ν (+), Σωτήρη Π, Γρηγόρη Κ. Π, Σάκη Σ, Νίκο Σ, Ηλία Τ, Νικόλα Ψ, Τάσο Κ, Νίκο Κ, Θανάση Π, που συνδράματε  άδολα, όταν η αβεβαιότητα του εγχειρήματος ήταν μεγίστη και με μοναδική εγγύηση την υπόσχεση ενός ονειροπαρμένου πως «…θα υπάρξει ευχαριστήρια ονομαστική αναφορά στους Πρωτοπόρους ή αλλιώς επιστροφή χρημάτων.». Στη θέση σας, μπορεί να το σκεφτόμουν (not)! Χάρη σε εσάς υπήρχε δέσμευση. ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ.

11.06.23… Το έχουμε εδώ! Στο Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων. Θα αποτελέσει βασικό εργαλείο προπόνησης και βελτίωσης των αθλητών του τμήματος τα επόμενα χρόνια.

Αφιερώνω όλη τη δική μου προσπάθεια σε αυτούς:
– Που ασχολήθηκαν μαζί μου όσο υπήρξα αθλητής. Κάποτε.
– Που ανατριχιάζουν γιατί έχουν «κυνηγήσει» μπάλες σωρό. Κάποτε.
– Που πιστεύουν ότι μόνο το καλύτερο είναι αρκετά καλό κι ότι το αξίζουν. Και το προσφέρουν. Κάθε μέρα.

«DREAM BIG. TRY HARD.