Μητροπολίτης Ευστάθιος σε Τσίπρα:«το Βόρεια Μακεδονία μετά από λίγο καιρό θα μείνει σκέτο Μακεδονία»

0
289

του Γιώργου Νταλιάρη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Τη δική του φωνή μαζί με εκατομμύρια Ελληνες που λένε «όχι» στην παράδοση του ονόματος Μακεδονία ενώνει ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Ιεράρχης εκφράζει την αγωνία του για τις εξελίξεις και τονίζει πως από την Πελοπόννησο χιλιάδες λαού θα μεταβούν στην Αθήνα και στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου.

Για άλλη μια φορά οι Ελληνες θα βρεθούν έξω από τη Βουλή, στην Πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσουν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δίνει το όνομα Μακεδονία στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

Οι Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος με επιστολή τους προ ημερών έκαναν γνωστές τις θέσεις του εναντίον της Συμφωνίας. Το ίδιο έπραξε και προ ημερών η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορος. Αλλά και Ιεράρχες από άλλες περιοχές συντάσσονται με την επιστολή αυτή.

Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος, μιλώντας στο στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ξεκαθάρισε πως προσυπογράφει την επιστολή αυτή, ενώ αποκάλυψε πως έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα.

«Εστειλα στον κ.πρωθυπουργό προσωπική επιστολή που του ανέφερα τη θέση μου για το θέμα», αναφέρει ο Μητροπολίτης Σπάρτης και συνεχίζει: «Δε συμφωνούμε με αυτό που συμβαίνει με τη Μακεδονία μας. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καλή συμφωνία για την Ελλάδα. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, αλλά όχι εις βάρος μας».

Ο Ιεράρχης επανέλαβε την άποψή του πως «το Βόρεια Μακεδονία μετά από λίγο καιρό θα μείνει σκέτο Μακεδονία».