«Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για θέματα αυτοδιοίκησης που διοργάνωσε η ΠΕΔ Πελοποννήσου»

0
93

Ημερίδα για αιρετούς και εργαζόμενους ΟΤΑ διοργάνωσε η ΠΕΔ Πελοποννήσου την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο» της Τρίπολης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν οι Δήμοι στην διάθεσή τους, για το νέο λογιστικό πλαίσιο των Δήμων και ειδικά θέματα δημοσίων συμβάσεων. Η ημερίδα άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου της Τρίπολης κ. Τζιούμη Κωνσταντίνου και στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.
Ακολουθεί η τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου
«Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι Δήμαρχοι,
Ως Πρόεδρος των Δημάρχων της Πελοποννήσου νιώθω την βαθιά υποχρέωση να ενισχύσω με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των συναδέλφων μου Δημάρχων, γνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι η υλοποίηση έργων και η επίλυση καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου διοργάνωσε την σημερινή ημερίδα με στόχο την ενημέρωση στα νέα δεδομένα που αφορούν στην λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων αλλά και την αξιοποίηση των ευρημάτων που προκύπτουν από τους Ελέγχους που διενεργεί το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, το προσωπικό είναι λιγοστό, όμως οι διοικήσεις των Δήμων ανταποκρίνονται στο μέγιστο δυνατό δεδομένων των δυσκολιών.
Έτσι λοιπόν, μέρος των σημερινών εισηγήσεων των εκλεκτών ομιλητών έχουν στόχο να μας κατατοπίσουν για όλες τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο όπως επί παραδείγματι, νέο λογιστικό πλαίσιο που θα ισχύσει από 1/1/2025, οι πρόσφατες αλλαγές στη βεβαίωση και είσπραξη εσόδων και οι τροποποιήσεις των Δημόσιων Συμβάσεων.
Επίσης, μέρος των εισηγήσεων αφορά στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε ή θα έχουμε στη διάθεσή μας, μιας και διανύουμε ήδη τη νέα Προγραμματική Περίοδο και τον τρόπο αξιοποίησής τους στον μέγιστο βαθμό.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω ειδική μνεία σε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει σε δύσκολους καιρούς τα μέγιστα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Στάθης Σταθόπουλος είναι ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου από το 2019 , όπου με την ανάληψη των καθηκόντων του κατάφερε να ενισχύσει σημαντικά τον συγκεκριμένο φορέα και να τον αναγάγει σε έναν από τα πιο ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Δήμοι.
Για τους παραπάνω λόγους σήμερα ως ΠΕΔ Πελοποννήσου τιμούμε τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο και του ευχόμαστε να συνεχίσει την καλή δουλειά για το καλό όλων των αυτοδιοικητικών που αγωνίζονται για ισχυρούς Δήμους