Με αυτοκινητοπορεία απάντησαν οι Λάκωνες αγρότες στη Νέα ΚΑΠ

0
44

Αυτοκινητοπορεία πραγματοποίησε την Τετάρτη 27/1/2021 ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην Σπάρτη η οποία κατέληξε στο Διοικητήριο και κατάθεσε πλαίσιο αιτημάτων στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζινιέρη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε «ως πρώτη απάντηση στην νέα αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ισχύει μέχρι το 2027. Η αναθεώρηση φέρνει όλο και μεγαλύτερη ταφόπλακα στους Βιοπαλαιστές Αγροτοκτηνοτρόφους της Ελλάδας». Επιπλέον, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως παρ΄όλες «τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του αγροτικού κόσμου η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ το υπερψήφισε με πόδια και χέρια, αλλά και εκτός από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ και οι ευρωβουλευτές του Σύριζα, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ο Χρυσαυγίτης Λαγός.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας ερωτά του Βουλευτές του Νομού και τους Ευρωβουλευτές που ψήφισαν την αναθεώρηση, πως ακριβώς προστατεύεται ο ελαιοπαραγωγός όταν προστέθηκε διάταξη στην αναθεώρηση το 167α που θέτει θέσπιση ρητής απαγόρευσης καθορισμού από τα κράτη της ΕΕ οποιασδήποτε μορφής τιμής, ακόμα και ως ενδεικτικής ή συνιστώμενης κατά την «πρώτη» εμπορία του προϊόντος, δηλαδή κατά την πώληση του ελαιόλαδου από τον αγροτοπαραγωγό στον βιομήχανο ή στον έμπορο/διακινητή/εξαγωγέα;»

Όπως αναφέρει επίσης ο σύλλογος «Τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα θα συνεχίσει να παλεύει για κατώτατη εγγυημένη τιμή, που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας και να ξανακαλλιεργήσουμε. Ένα δίκιο αίτημα που το αγκαλιάζει και το διεκδικεί όλος ο Αγροτικός Κόσμος όχι μόνο στην Ελλάδα και σε όλον τον Κόσμο».

  1. Κατώτατη εγγυημένη τιμή στα προϊόντα των Αγροτοκτηνοτρόφων, που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα.
  2. Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.
  3. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.
  4. Επαρκή και ολοκληρωμένη διαχείριση με ευθύνη του ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπισή του Δάκου.
  5. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότησή του. Με αποζημίωση στο 100% των πραγματικών ζημιών.
  6. Αποζημίωση στο 100% του χαμένου εισοδήματος για τους παραγωγούς Λαϊκών αγορών, για όσο διάστημα θα είναι κλειστή η Λαϊκή Αγορά στην Σπάρτη.