Μάνη: Περιπέτεια στη θάλασσα για 65χρονο ψαρά

0
101
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 31/10/2022, η Λιμενική Αρχή Γυθείου για αγνοούμενο 65χρονο ημεδαπό αλιέα, ο οποίος μετέβη, μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, με το σκάφος του “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ.Γ. 1567 από τον λιμένα «ΚΟΚΚΑΛΑΣ» Δήμου ανατολικής Μάνης για διενέργεια αλιείας .
Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά μέσα από θαλάσσης, ενώ από ξηράς επιχείρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από τον Κυβερνήτη του σκάφους αναψυχής  “ΜΑΡΙΑ” Λ.Π. 5432 στην περιοχή όρμου “ΑΝΔΡΟΓΥΑΛΟΥ” δήμου Ανατολικής Μάνης, καλά στην υγεία του, ενώ κατά δήλωση του ενώ αλίευε το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων και το εγκατέλειψε.
Στη συνέχεια ο 65χρονος μεταφέρθηκε στον όρμο «ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ» και από εκεί στο Κ.Υ. Αρεόπολης για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, ενώ το “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” εντοπίστηκε ημιβυθισμένο και ρυμουλκήθηκε από το σκάφος «ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ» Λ.Γ. 1820 στον λιμένα «ΚΟΚΚΑΛΑ».
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.