Μάνη: Περιπέτεια για 5 τουρίστες μετά από εισροή υδάτων σε σκάφος

0
58

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της Κυριακής, το Λιμεναρχείο Γυθείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για εισροή υδάτων στο Ι/Φ “SOA” σημαίας Γαλλίας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Χαλικιά Μεσσηνιακού Κόλπου.
Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και στο σημείο έσπευσαν τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής “ΧΡΥΣΑΛΕΝΑ” Ν.Π.8169 και “ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ” Λ.Γ.2098 καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω Ι/Φ σκάφος βρισκόταν σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων (100 μ.) από την ακτή έχοντας πρωραία κλίση.
Στη συνέχεια, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε έναν εκ των επιβαινόντων του “SOA”, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις (04) επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν σε σωστικές σχεδίες από όπου περισυνελέγησαν από τα ανωτέρω ιδιωτικά σκάφη και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε παρακείμενη ακτή της περιοχής Μέζαπου Δήμου ανατολικής Μάνης. Μετά την άφιξή τους στην ξηρά τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SOA” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ συνελήφθη ο 75χρονος Κυβερνήτης του σκάφους για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα υλικά και μέσα απορρύπανσης για προληπτικούς λόγους.