Μάνη: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ξανά στο πλευρό των κατοίκων

0
78

Δίπλα σε ανθρώπους που χρήζουν βοήθεια βρέθηκαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που επισκέφθηκαν για τρίτη φορά την Αρεόπολη από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.

Ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έλαβε μέρος στη δράση σε ένα εγχείρημα ανιδιοτελούς προσφοράς. Στόχος τους είναι η προαγωγή της υγείας του πληθυσμού μέσα από δράσεις πρόληψης αλλά και έγκαιρης παρέμβασης, ανεξάρτητα από όρους οικονομικούς, γεωγραφικούς ή κοινωνικούς.

Εξειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων εξέτασαν συνολικά 1151 πολίτες . Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 997 παρακλινικές εξετάσεις, προσφέροντας δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με στόχευση να αντιμετωπιστούν κατάλληλα τόσο οξείες όσο και χρόνιες παθήσεις. Στο πλαίσιο της δράσης διενεργήθηκαν μεταξύ άλλων μικροχειρουργικές επεμβάσεις, τεστ Παπανικολάου, μαστογραφίες, μετρήσεις οστικής πυκνότητας, υπερηχογραφήματα και ακτινογραφίες.

Στους οφελούμενους παρασχέθηκε εμπεριστατωμένη συμβουλευτική και απαρτιωμένη φροντίδα. Οι κάτοικοι της Μάνης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καθιερωμένου πλέον ραντεβού υγείας τους. Την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος Πέτρος στους επαγγελματίες Υγείας, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, που συνέδραμε στην προσπάθεια αυτή καθώς στο προσωπικό του Δήμου για την πολύτιμη βοήθεια τους στην υλοποίηση της δράσης. «Είναι όμορφο, υπό το πρίσμα της ελπίδας, να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που σκέφτονται εσένα, εμένα, τον δικό σου άνθρωπο, που διαπνέονται από υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, αλλά συνάμα και κοινωνικής αλληλεγγύης για το τι μέλλει γενέσθαι σε εκείνο το συνάνθρωπο, που μεγαλουργεί σε ένα μέρος ακριτικό. Μακάρι η προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ανθρώπων να υφαίνεται σαν ιστός στη σκέψη όλων μας, να διαπλέκει τις στιγμές μας με αγάπη και να γεφυροποιεί με κάθε δυνατό μέσο τα ανακύπτοντα χάσματα. Ευχαριστούμε θερμά όλο το προσωπικό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που στελέχωσε την αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Αρεόπολη και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την εργατικότητά τους» σημείωσε στην επιστολή του.