Μάνης: «Η Παναγία, μας δείχνει την ευλάβεια»

0
58

Της Φανερωμένης, εορτάζει η ομώνυμη ιστορική Ιερά Μονή στο Δρύαλο Μάνης, όπου μετέβη  ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος Γ’ και χοροστάτησε στον Εσπερινό. Έλαβον μέρος οι κληρικοί: π. Συμεών Λαμπρινάκος, π. Αλύπιος Κατσαμπάκης, π. Ευγένιος Λαμπρινάκος, π. Ευάγγελος Γκούμας, π. Κων/νος Παντελεάκος και ο αρχιδ. π. Χριστόδουλος Κρουστάλης. Στο Αναλόγιο ήταν χορός ιεροψαλτών υπό την χοραρχία του Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής – Πρωτοψάλτου κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη.

Πλήθος προσκυνητών κατέκλυσε τον αύλειο χώρο, προσευχήθηκε και ήκουσε το θείο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος υπογράμμισε: « Η Παναγία, μας δείχνει την ευλάβεια, την οποία οφείλουμε να έχουμε απέναντι στο Θεό. Πράγματι, όλες οι αρετές της Παναγίας αυτό φανερώνουν. Η ακλόνητη πίστη της, η μεγάλη της ταπεινοφροσύνη, η απόλυτη υπακοή στο θείο θέλημα, η σιωπή της, η προσευχητική της στάση, η υπακοή της αποτελούν το περιεχόμενο της ευλάβειας. Ο σύγχρονος άνθρωπος αξίζει να καταστεί άνθρωπος ευλαβής».

Την κυριώνυμο ημέρα λειτούργησαν οι κληρικοί: π. Συμεών Λαμπρινάκος και π. Αλύπιος Κατσαμπάκης και πάλιν με την συμμετοχή πολλών πιστών χριστιανών, όχι μόνο από την Μάνη, αλλά και από άλλα μέρη που προσήλθαν στο Μοναστήρι.