Κρητικός:” σύσταση και στελέχωση Γραφείου Διαβατηριακού Ελέγχου στη Νεάπολη”

0
46

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024

Δελτίο Τύπου
Νεοκλής Κρητικός: «Ερώτηση προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για σύσταση και στελέχωση Γραφείου Διαβατηριακού Ελέγχου στη Νεάπολη»

Σε κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προέβη ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, με αντικείμενο αυτής την πρόταση σύστασης, στελέχωσης και λειτουργίας Γραφείου Διαβατηριακού Ελέγχου, με έδρα τη Νεάπολη.
Όπως διευκρινίζει στον κο. Υπουργό, η δημιουργία αρμόδιου Γραφείου προβάλλει ως αναγκαία, δεδομένου ότι ο Αστυνομικός Έλεγχος των περιπτώσεων που χρήζουν διαβατηριακού ελέγχου και εμπίπτουν στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Μονεμβασίας, διενεργείται από την πλησιέστερη Αστυνομική Υπηρεσία ελέγχου διαβατηρίων και συγκεκριμένα το Γραφείο Ελέγχου Διαβατηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου. «Επισημαίνω, επίσης, πως βάσει του Π.Δ. 95/95, ο λιμένας Νεάπολης Βοιών-Λακωνίας έχει καθορισθεί ως σημείο εισόδου προσώπων στο Ελληνικό έδαφος και εξόδου από αυτό», αναφέρεται στην Ερώτηση του κου. Κρητικού.
Καταληκτικά, υπογραμμίζει πως προκύπτει εύλογο θέμα από την απόσταση ανάμεσα στις δύο περιοχές, ενώ εν γένει είναι δυσλειτουργικό και χρονοβόρο ο διαβατηριακός έλεγχος να διενεργείται από το αρμόδιο Τμήμα Γυθείου.