Κρητικός προς Τριχείλη: «Στηρίζω το αίτημα για Ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού»

0
45

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Μονεμβασίας κ.Ηρακλή Τριχείλη, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός θέτει εαυτόν αρωγό και συμπαραστάτη, στην προσπάθεια του Δήμου να ιδρύσει Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων, Μηχανικών και Σωστικών Μέσων στην Κοινότητα της Νεάπολης.

Ο κ. Κρητικός συνεχάρη τον κ.Τριχείλη για την πρωτοβουλία, καθώς όπως σημειώνει είναι πλέον γνωστό ότι πέραν της ειδικής σχέσης που έχει η ευρύτερη περιοχή των Βατίκων με την ναυτιλία, σήμερα ο αριθμός των αξιωματικών και στελεχών πληρωμάτων όλων των τύπων πλοίων, οι οποίοι έχουν σχέση με τη λακωνική γη είναι ο μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλες παραδοσιακές με τη ναυτιλία περιοχές.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό στην κάθε περιοχή να ενισχύεται το βασικό χαρακτηριστικό, που μπορεί να την αναδείξει και αυτό για την ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης δεν είναι άλλο από την ναυτοσύνη και την εκπαίδευση που πρέπει να προηγείται αυτής.

Ο κ.Κρητικός έθεσε εαυτόν αρωγό στην προσπάθεια του Δήμου για την προώθηση και οργάνωση κάθε δυνατής παράλληλης ενέργειας για την ευτυχή αποδοχή του αιτήματος του από την Κεντρική Διοίκηση.