Κοκαΐνη,όπλα & αρχαία σε Γύθειο & Άρνα,5 συλλήψεις-Φωτογραφίες

0
493

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία και ένα στην Αθήνα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τον Τελωνειακό Κώδικα και για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από -250- γραμμάρια κοκαΐνης και -500- γραμμάρια κάνναβης, -70- δενδρύλλια κάνναβης, πιστόλι, εικόνα και συσκευασίες λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν, την Τετάρτη(20.3.2019) το πρωί, στην Άρνα του Δήμου Σπάρτης και στο Γύθειο , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τέσσερις (4) ημεδαποί, τρείς (3) άνδρες ηλικίας 53, 59 και 62 ετών και μία (1) 54χρονη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τον Τελωνειακό Κώδικα και για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

?

Ειδικότερα, την Τετάρτη(20.3.2019) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης και στο Γύθειο Λακωνίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

• ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -254,3- γραμμαρίων,
• ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -518,93- γραμμαρίων,
• -70- δενδρύλλια κάνναβης,
• ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, τύπου σοκολάτα, συνολικού βάρους -5- γραμμαρίων,
• μικροποσότητα ηρωίνης,
• πιστόλι και -6- φυσίγγια,
• -6- κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα,
• -11- συσκευασίες τυποποιημένου λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -550- γραμμαρίων,
• ξύλινη εικόνα, η οποία τοποθετείται χρονολογικά στον 19ο αιώνα,
• το χρηματικό ποσό των -455- ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
• -3- κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και
• καλλιεργητικός εξοπλισμός.


Η παραπάνω εικόνα, αφού επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο κρίθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία.

Οι συσκευασίες λαθραίου καπνού, θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Σε συνέχεια του από 21.3.2019 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τη σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τον Τελωνειακό Κώδικα και για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστική κληρονομιάς, συμπληρωματικά και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, συνελήφθη την Τετάρτη (20.3.219) το απόγευμα, στην Αθήνα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων, ένας (1) 60χρονος ημεδαπός. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του, στην Αθήνα Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,2- γραμμαρίων.